2021. 10. 26., kedd, 10:27

Idén is ingyenesen lehet átnézetni az autók alapvető műszaki állapotát

Rengeteg szerviz csatlakozott az ORFK baleset-megelőzési kampányához, amely október 25. és december 10. között történik.

Az őszi közlekedési balesetek egyik elsődleges oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A járművezetők felelőssége a járművük őszi-téli felkészítése mellett a saját szemük épségének ellenőrzése, látásuk megbízhatóságának megőrzése. Időszerű ugyanakkor a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncs, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Elengedhetetlen egy jól működő ablaktörlő, továbbá a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő használata.

A kampányban arra ösztönözzük a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel: vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék látásukat – mindezt térítésmentesen – áll a Police oldalán.

A kampány célja, hogy minél szélesebb tömegek számára váljon világossá a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, és hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota és láthatósága egyaránt elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek. Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben kérhetnek bővebb tájékoztatást. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások, továbbá szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

A rendőrség ebben az időszakban  kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő kivilágítására, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is még fokozottabban előtérbe kerül.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!