2021. 10. 29., Péntek, 10:33

Minden harmadik magyar szerint az emberek együtt éltek a dinószauruszokkal

via

Egy 2021 szeptemberben publikált felmérés az európai polgárok tudását mérte fel a tudományos és technológia ismereteik szempontjából. Több érdekes adat kiderül belőle országunk lakosait illetően, például hogy egyharmaduk szerint a dinoszauruszok idején már éltek emberek a Földön, és hogy minden második magyar úgy gondolja, hogy már feltalálták a rák ellenszerét, de a piaci érdekek miatt elrejtik előlünk a gyógymódot.

Sok egyéb témáról is kérdezték az uniós polgárokat, például hogy mennyire érdekli őket a tudomány, kikérdezték őket tudományos ismereteikről, és arról, hogy hisznek-e az összeesküvés-elméletekben. Az egyik számunkra legmegdöbbentőbb eredmény a történelemmel kapcsolatos, konkrétan arra kérdeztek rá, hogy a legkorábbi emberek együtt éltek-e a dinoszauruszokkal. 

Az eredmény: Románia és Olaszország mellett Magyarországon gondolják a legtöbben (31 százalék), hogy a legkorábbi emberek a dinoszauruszokkal egy időben éltek, míg  például Csehország, Belgium és Svédország lakosainak több mint 80 százaléka tud arról, hogy a dinoszauruszok korában még nem éltek emberek.

Konteó-hívőkből sem állunk rosszul, minden második magyar szerint a rák ellenszere létezik, de a piaci érdekek miatt elrejtik a nyilvánosság elől. Ennél többen csak Cipruson (58 százalék) és Görögországban (52 százalék) hiszik el az elméletet. Az uniós átlag mindössze 26 százalék, de Dániában és Svédországban az 5 százalékot sem éri el a rák ellenszeréről alkotott összeesküvéselméletben hívők aránya.

Csak kicsit állunk jobban a konteóhívők másik kedvencével, miszerint a vírusokat kormányzati laboratóriumokban állítják elő azért, hogy a szabadságunkat korlátozni tudják. Ezt az uniós átlaggal (28 százalék) szemben 43 százalék gondolja Magyarországon, de Romániával az élen (53 százalék) hat országban még többen gondolják így. A konteókra legkevésbé fogékony országok, ahol a lakosság kevesebb mint 10 százaléka hiszi el a vírus előállítására vonatkozó összeesküvés-elméleteket, Svédország, Hollandia és Dánia.  

A teljes felmérést itt találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: