2021. 11. 04., Csütörtök, 11:06

Tolatás közben gázolta halálra munkatársnőjét az ajkai erőmű üzemi területén

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt most vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a homlokrakodó gépet vezető férfival szemben, aki munkavégzése során, tolatás közben ütötte el munkatársnőjét.

A 48 éves férfi 2020. január 7-én egy homlokrakodó géppel anyagmozgatást végzett az ajkai erőmű üzemi területén. A területen dolgozott a sértett is, aki a vádlott által mozgatott faapríték víztartalmának méréséhez vett mintákat, majd munkája végeztével gyalogosan az egyik épület irányába indult, miközben a homlokrakodó mögött haladt el. A vádlott éppen ekkor hirtelen elhatározta, hogy hátramenetet végez a géppel, azonban nem győződött meg kellő alapossággal arról, hogy a manőverhez szabad-e a terület, és tolatás közben elütötte az éppen mögé érő sértettet.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. Közúti balesetért felel a baleset okozója akkor is, ha – mint jelen esetben – a közlekedési szabályok megszegésével nem közúton okoz halálos balesetet.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: