2021. 11. 14., vasárnap, 14:01

Veszprém és az Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 cím, szurkoljunk közösen!

Veszprém 2024-re pályázott az Európa Ifjúsági Fővárosa cím elnyerésére, ahol már városunk a harmadik és végső, zsűrinapon fog részt venni november 17 és 18. között. A veszprémi csapatot Hegedűs Barbara alpolgármester asszony képviseli, valamint Simon Noel, a 82nullanulla szerkesztője.

A pályázat első két fordulójában a fiatalok bevonásával készülhetett el az az anyag, ami most a döntőbe jutatta a várost. Veszprém mellett a belga Ghent, az ukrán Lviv és a moldovai Chișinău versenyzik a 2024-es cím elnyerése érdekében.

A pályázat során, a két ifjúsági felmérésen kívül (ahol több, mint 1000 Veszprém és környéki fiatal mondhatta el a véleményét), fókuszcsoportokon és ifjúsági találkozókon keresztül formálhatták a saját ízlésükre a projektet.

 

 

A projekt Veszprém ifjúsági stratégiáját is megváltoztatná gyökeresen, ezzel bevonva a fiatal korosztályt, döntésjogot adva a kezükbe az őket érintő javaslatokról. Emellett több, mint két tucat programelemet is tartalmaz a projekt, ami az összekapcsolás, a felhatalmazás és az elkötelezettségre épít: a zászlóshajó projekteken kívül nagy mozgásteret biztosítana a projekt a fiatalok individuális ötleteire, valamint infrastrukturális fejlesztésre is.

A 2024-es év a VEB2023 projekt után, egy teljesen új csapattal, elkülönülve a kulturális fővárosa címtől, a fiatalok irányításával vinné véghez az egyéven át tartó programsorozatot, aminek fő célja a fiatalok hangjának és potenciális erejének felszabadítása, valamint a generációs váltás elindítása, a nagyobb felhatalmazás biztosítása.

 

Kövessétek a projektet és a döntőt a közösségi médiában

Instagram

Facebook

Weboldal

Szurkoljunk együtt Barbinak és Noelnek november 17-én, és szorítsunk 18-án közösen a cím elnyeréséért!

A 82nullanulla csapata is szurkol, hogy Veszprém elnyerje az #EIF2024 címet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!