2021. 11. 23., kedd, 21:49

Életmentés a művészet erejével: Te is hozzájárulhatsz egy új gyermekmentő autóhoz

24 művész - köztük Oravetz Dániel, veszprémi festőművész és Speier Vikó, balatonalmádi fotóművész - elindította A Nagy MENTŐAkció - Művészet Elvitelre kezdeményezést. Az alkotók művei 11 fővárosi Starbucks kávézóban kerültek kiállításra – itt viszont még nem áll meg a történet. A több, mint 200 felajánlott fotót és festményt bárki megrendelheti nyomtatott formában, már akár egy hamburger menü áráért.

 

A projekt különlegességét az adja, hogy a rendelésekkel a vásárlók nem csupán az otthonukat vagy az irodájukat varázsolhatják szebbé, hanem a befolyó összeggel közvetlenül támogathatják a Magyar Gyermekmentő Alapítvány új mentőautó beszerzését, s ezzel gyermekéletek megmentését.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Dani és Vikó jó ügyek mellé állnak, hiszen mindkettejüknek volt már jótékonysági művészeti projektjük. Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten igenis tehet, és lényeges is tennie a számára fontos társadalmi ügyekért.

 

December 21-én zárul a kiállítás, s az eredeti alkotások elárverezésével kerül fel a pont az i-re A Nagy MENTŐAkció kapcsán. Azonban ez még nem a végállomás, hiszen a projekt weboldalát januártól megnyitják a művészek, fotósok, grafikusok és festők számára, ezzel is lehetőséget adva a tehetségeknek, hogy a saját alkotásaikat a kuratórium jóváhagyása után felületeiken értékesítsék.

 Itt tudod megnézni a képeket, és kedvence(i)det akár többféle méretben és nyomdai technológiával kidolgozva, pár kattintással meg is rendelheted: 

Speier Vikó Galériája
Oravetz Dániel Galériája
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!