2021. 11. 23., kedd, 11:07

Hamarosan nálunk is megjelennek a dobozos vizek a boltokban

2023-tól a PET-palackok kötelezően betétdíjasok lesznek Magyarországon, ez pedig nyilvánvalóan drágulással jár majd. Alternatíva lehet viszont a tetrapakos csomagolás.

Nem okozunk senkinek meglepetés, ha azt mondjuk a műanyag palackok mindenhol ott vannak már a természetben is. A környezetszennyezés kiküszöbölése érdekében így nem csoda, hogy megannyi javaslat és ötlet születik arra, hogy milyen alternatívákkal tudnánk csökkenteni a környezetszennyezést. 2023 júliusától már betétdíjas lesz a PET-palack, így több forgalmazónál is felmerült a kérdés, hogy lehetne-e papírcsomagolásban árulni az italokat.

A palackozott víz 3500-szor nagyobb környezetterhelést jelent a környezetre mint a csapvíz

A palackozott víz 3500-szor nagyobb környezetterhelést jelent a környezetre mint a csapvíz

A csapvíz vagy a palackozott víz jobb? Egy friss spanyol tanulmány környezeti és egészségügyi szempontból is körbejárta a kérdést.

A Coca-Cola egy hónapja jelentette be, hogy papírpalackokat tesztel, mostanra pedig a Futuraqua leányvállalata az Olup Aqua és a Lidl is áttérne valami másra a PET-palackok helyett. A Futuraqua úgynevezett bag-in-box csomagolásban kínálja majd ásványvizét, amely 10 literes kiszerelésben kerül a polcokra. A cég a magyar ásványvízpiacon elsőként alkalmazza ezt a természetbarát technológiát, hiszen a fóliából készült, kis csappal ellátott rugalmas zsákot rejtő, kartondobozos bag-in-box csomagolásban eddig gyümölcsleveket és borokat forgalmaztak hazánkban.

Az új csomagolás azért is nagy jelentőségű, mert ezáltal a vásárlók közel a negyedére tudják csökkenteni a műanyag-felhasználást, hiszen a bag-in-box 73 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz egy átlagos műanyag palackos kiszereléshez képest. Ezzel a csomagolással 4,7 darab 1,5 literes műanyag palackot válthatnak ki – mondta Hajnal Zsolt András, a FuturAqua Nyrt igazgatóságának elnöke. 

Érdekes lesz megszokni, de fő a környezettudatosság!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!