2021. 12. 13., Hétfő, 12:00

A Nagy Veszprémi Összefogás - Veszprémi Kórház, PIC osztály

Ahogy arról a születésnapi cikkünkben olvashattatok, a magazin nagytestvére a 74nullanulla magazin idén már hatodik alkalommal indította útnak az adománygyűjtő akcióját, melynek célja, hogy rászoruló kaposvári családoknak segítsenek. Tavaly több szervezettel együtt mi is gyűjtöttünk a PIC osztálynak, ahol pár nap alatt rengeteg felajánlás érkezett, észrevételeink alapján a veszprémiek nem restek, ha összefogásról és adakozásról van szó, ezért idén ismét közös összefogásra hívunk benneteket, mely az elődünkhöz hasonlóan a Nagy Veszprémi Összefogás nevet kapta!

A Nagy Veszprémi Összefogás keretein belül idén a B családra esett a választás, számukra szeretnénk kicsit könnyebbé és boldogabbá tenni ezt az időszakot, de szerettük volna egy környékbeli intézmény karácsonyát is bearanyozni, egy kicsit segíteni munkájukban, ezért ahogy tavaly, úgy idén is a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Koraszülött- és gyermekintenzív (PIC) osztálya számára indítunk gyűjtést, hiszen itt mindig jól jön a segítség, na meg pár pelus. 

A gyűjtőpontot Veszprém belvárosában az Ifjúsági Házban állítjuk fel és biztosítjuk később az adományok eljuttatását a PIC osztály számára.

A tavalyi országos szintü gyűjtés, melybe mi is becsatlakoztunk nagyon sikeresen zárult, ez hatalmas segítség volt a koraszülött kisbabák ápolásában. Az ezt megelőző években a veszprémi fiatalok is összefogtak, becsületkasszás sütivásárt szerveztek karácsonyi vásárral egybekötve, aminek segítségével évről-évre több százezer forint értékű adományt tudtak átadni. A kezdeményezés a veszprémi székhelyű, fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány "Adni jó - add hozzá a hangod Te is" c. önkéntességi programjának keretein belül valósult meg. Mi pedig idén folytatnánk a sort, mutatjuk is mivel segíthettek:

A gyakran használatos fogyóeszközök a PIC osztályon:

  • lepedők és finom takarók,
  • pelenka (6kg-ig),
  • nedves törlőkendő (popsitörlő),
  • (baba) takaró,
  • Helyszín:
    8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 9. Bejárat az Ádám Iván utca 22. felől szemben; nagy színes kapu, Amerika Kapitánnyal, a kisebb ajtó forgókilincses - belső udvar, majd bejárat az Ifjúsági Házba
     
     
    A gyűjtés 2021. december 20-ig, hétfőig tart.
     

    Mutassuk meg, milyen is a veszprémi összefogás!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: