2021. 12. 13., Hétfő, 12:07

Street art mindenhol - La Casa de Papel mural festmények lepték el Németországot

Berlinbe még várjuk Berlint!

Németország mindig is híres volt graffiti kultúrájáról, a kontinens street art fellegvárai között méltán foglalhat helyet Berlin és Lisszabon is. A német főváros street art művészete elsősorban azért érdekes, ahogy a társadalmi és történelmi változásokra reflektált az évtizedek folyamán, gondolhatunk itt például a berlini falra és annak környékére. Németország prózai túlzás nélkül a legek közé tartozik, nem meglepő hát, hogy ismét hatalmas mural festmények lepték el az országot.

A német garaffiti kultúra az 1980-as évek elején ütötte fel a fejét, olyan filmek hatására mint a Wild Style és a Style Wars. Nem meglepő, hogy ezúttal sokunk kedvence, A nagy pénzrablás sorozat ikonikus szereplői adtak ihletet a művészeknek, sorra tűnnek fel Németország különböző városaiban kedvenc szereplőink: Nairobi, Marseille, Lissabon, Helsinki, Stockholm és Rio már el is készültek.

Elég extrák lettek, viszont a sor még hosszú, mi még nagyon várjuk például Tokiót, a professzort, Berlint és a többieket, igen Sierra felügyelőt is.

Veszprémbe is elférne pár ilyen, nem?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: