2021. 12. 14., Kedd, 09:48

A leghátborzongatóbb videók mutatják meg mit éreznek azok, akik félnek a mélyvíztől

Ezektől még mi is libabőrösek leszünk.

Szeretsz úszni, vízibicikliről ugrálni vagy egy matracon sodródni? Ha ezekre igennel válaszoltál, minden bizonnyal nehezen tudod elképzelni, hogy valaki retteg már a gondolatától is a mélyvíznek, pedig van ilyen fóbia, ezzel sem könnyű. A talasszofóbiában szenvedők tartanak, félnek a tengertől, nyíltvíztől, mélyvíztől, a tudatlanságtól, hogy mi lehet éppen alattuk a vízben, vagy szimplán a szárazföld távolsága is kiválthatja ezt a félelmet.

Persze tudjuk, hogy valaki legyint erre, hogy mindenki fél az ismeretlentől, azért próbáljuk meg ezt úgy felfogni, hogy valakinek ez tényleg megkeseríti az életét, nem is kell messzire menni, ez az érzés akár a Balatonban is simán előjöhet. Akiket érint a fóbia nyilván tudják, hogy nem fogja őket egy cápa elkapni a kis tavunkban, de az agy eljátszik a gondolattal, hogy mégis mi van a vízben, mi van akkor ha?

Ezekre az érzésekre erősít rá megannyi animált videó, amelyek egy kicsit próbálják velünk éreztetni, mitől tartanak ennyire a talasszofóbiás emberek. Akiket érint a fóbia, gondolják át megnézik-e őket:

Most már értitek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: