2021. 12. 17., Péntek, 09:53

Csupán egyetlen trappista sajt kapta meg eddig a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet

Rengeteg trappista közül választhatunk az üzletek polcain, azonban ezek közül csak egynek sikerült elnyerni a Kiváló Minőségű Élelmiszer minősítést.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer, vagyis a KMÉ összetett szempontrendszerrel vizsgálja a termékeket, ezek alapján születik maga a védjegy, amely utal az élelmiszer biztonságára, minőségére, illetve a gyártási folyamathoz tartozó fenntarthatóságára is. Ez a védjegy pedig nekünk, vásárlóknak segít abban, hogy jó minőségű és biztonságos élelmiszereket fogyasszunk.

A KMÉ-védjegyet az Agrárminisztérium, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, valamint a Szent István Egyetem delegáltjaiból álló bizottság javaslata alapján ítélte oda a Védjegyjogosult a gyártási folyamat és helyszíni ellenőrzések után.

A kizárólag magyar tejből készülő, garantáltan négy hétig érlelt, Magyar márka alatt forgalmazott trappista sajt ízével, állagával nem csupán a vásárlókat győzte meg, hanem a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület vaktesztjének kóstolóit is, hiszen mind a guriga, mind a szeletelt sajt első helyen végzett az összehasonlító teszten. A KMÉ minősítés megerősíti a gyártás magas minőségét és az eddigi eredményeket, hiszen jelenleg ez az egyetlen, Magyarországon kapható trappista sajt, amely elnyerte a KMÉ védjegyet – áll az Alfölditej sajtóközleményében.

Szintén Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel rendelkezik a Magyar natúr joghurt is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: