2022. 01. 05., Szerda, 11:22

Őrizzük meg a Veszprémvölgy értékeit és hangulatát - Petíciót indítottak a prémium szállodaszárny ellen

Az ingatlan beruházás tárgya a veszprémi Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** kapacitásbővítése új szállodaépület létesítésével.

Az említett területen a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztése részeként a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** új, 15 szobás prémium szállodaszárnya épül. Ez pedig sokaknak nincs ínyére, a petíció egy nap alatt már több mint 500 aláírásnál jár.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a látványterveken bemutatott új épület modern és rideg megjelenése, környezetébe nem illő, a helyi értékeket elcsorbító és örökségvédelmi tekintetben elfogadhatatlan külső helyett egy barátságos, érzelmekkel teli, a hely atmoszférájába illő homlokzatot, stílust ajándékozzanak a szállodaépületnek! Kérjük, vegyék figyelembe a körülötte már meglévő épületek kinézetét, hogy majd azokkal harmonizálva fogadhassa az új szálloda 2023 vendégeit! Kérjük, ne hunyjanak szemet a szomszédos ház nemessége felett, mely épület malomépület, a Puskás-malom, mely városunk legöregebb vízimalma, története közel ezer évre vezethető vissza. Városunk értékeinek egyik felbecsülhetetlen darabja.

Ha te is megőriznéd a Veszprémvögy értékeit, akkor a petíciót ITT írhatod alá. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: