2022. 01. 11., Kedd, 13:13

Valahogy így néz ki egy poszt-apokaliptikus világ – Ilyen az elhagyott szellemváros Kínában

Kínában egy távoli szigetcsoporton található Houtouwan, amit a 90-es években tulajdonképpen minden ok nélkül elhagytak a lakosai. Azóta is ott áll kihasználatlanul, ellenben nem hasonlít más szellemvárosra, mivel a természet már visszavette azt, ami eleve az övé volt.

Egykoron Houtouwan városa egy virágzó halászfalu volt ahol nem kevesebb, mint kétezer halász élt családjával, de 1994-re majdnem mindenki elhagyta. A több, mint ötszáz elhagyatott házban mára már csak maréknyian élnek, amely így egyszerre csodálatos és kísérteties. Voltaképp mindent beborítottak a növények, valószínűleg a világ összes fűnyírója sem lenne már elég ide, de persze nem is kell, mivel 2018-ban megnyitották Houtouwan kapuit a nagyérdemű előtt, így a legélőbb szellemváros már bárki számára látogatható.

Habár félő, hogy amit a természet nagy nehezen felépített, a turista tömegek tönkretesznek, így nem csak a turisták számát limitálják, de kizárólag szervezett látogatások keretin belül lehet belépni. Építettek egy kilátót is, hogy madártávlatból csodálhassák meg az érdeklődők ezt a hihetetlen várost.

A város kuriózuma az is, hogy magukban az épületekben minden pontosan ugyanúgy van, ahogy azt volt lakói hagyták.

Bakancslistára vele!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: