2022. 01. 11., Kedd, 11:09

Veszprémi srác segített sikerre vinni Deák Kristóf új filmjét, Az Unokát

A filmhez közönségtalálkozó is társul a Balaton Plázában, ahol az alkotókkal és színészekkel találkozhattok.

Az európai filmművészetnek nincs párja, így nem mehetünk el a magyar filmek és művészfilmek mellett sem. Akik pedig figyelemmel követik ezeket az alkotásokat, azoknak bizonyára ismerős lehet Deák Kristóf neve. A Mindenki című film első önálló filmje volt, amely 10 nemzetközidíj mellett, még egy Oscar-díjat is bezsebelt a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában. Kristóf legújabb filmje, Az unoka már megy a mozikban, a veszprémi Cinema City-ben pedig 14-én, pénteken közönségtalálkozót is tartanak a vetítés után.

Számunkra azért is érdekes az alkotás, mert Deák Kristóf mellett rendezőasszisztensként tevékenykedett a veszprémi Látos Márk.

Deák Kristóf előző filmjében a "Foglyok"-ban kezdtem gyakornokként és ebben, az új és első mozifilmjében dolgoztam az egész produkció alatt mellette az előkészítéstől a forgatáson keresztül egészen az utómunka végéig, míg összeált a film – mesélte nekünk Márk.

Márk lelkesedése még Veszprémben kezdődött, amikor az Ipariba járt, hiszen még ekkor jelentkezett a Helikon fesztiválra, ahol videó kategóriában ért el szép eredményt. Az Unoka című filmen most olyan magyar művészekkel dolgozhatott együtt, mint maga a rendező Deák Kristóf, Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit, Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László és Voith Ágnes.

Az Unoka vetítéséről és a közönségtalálkozóról további információ ITT érhető el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: