2022. 02. 07., Hétfő, 11:33

A londoni ködöt is - Egy év alatt 124 milliárd forintnyi töményt vettek a magyarok

A NielsenIQ kiskereskedelmi indexe kilencféle égetett szeszes ital: gyomorkeserű, vodka, whisky, pálinka, likőr, vermut, rum, gin és brandy forgalmát vizsgálta. Ezek összesített forgalma 2020. december és 2021. november között meghaladta a 124 milliárd forintot, amely 18 százalékos több mint az előző évben - számolt be a mfor.hu.

A legtöbbet a gyomorkeserűkre költöttünk, egész pontosan 34 milliárd forint értékben. Ez pedig nem kevesebb, mint 19 százalékos növekedést jelent. Örökzöld a jäger-sör kombó, ezt mi sem bizonyítja másképp mint a szóban forgó 52 ezer hektoliter eladott keserű.

A dobogó második helyén naná, hogy a vodka áll, több mint 31 milliárd forint értékben. Ez 15 százalékos növekedést produkált. De a ginre is rendesen rákaptunk, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a klasszikus gin-tonic is: a gin forgalma 53 százalékkal, mennyiségben 39 százalékkal nőtt. Ezzel a legnagyobb erősödést produkálta a tömények között. 4 milliárd forint értékben több, mint 5 ezer hektolitert öntöttünk magunkba.

Whiskey fronton is nőtt az átlag, közel 19 milliárd forintos forgalommal, 21 százalékos bővülést ért el. Azért Magyarországon a pálinka is előkelő helyet foglal el a maga 14 milliárdos forgalmával. Ez 10 százalékkal több mint az előző évben.



A likőrök forgalma a pálinkával azonos mértékben nőttek, a rumok 4,5 milliárdos forgalmat hoztak, a brandyk 5,5 milliárd forintot hoztak, a vermutfélék pedig 2 milliárdot.

És ebben nincs benne a vendéglátás, sem az otthon főzött pálinka vagy likőr.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: