2022. 02. 09., Szerda, 11:35

Kártyaleolvasót lopott, lebuktatta a kamera a rutinos tolvajt Veszprémben - VIDEÓ

Kétrendbeli lopással vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt az 51 éves férfit, aki egy épület faláról kártyaleolvasót, egy áruházból pedig akkumulátort lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2021. október 29-én, késő délután, egy veszprémi hostelhez ment. Rövid ideig nézelődött a bejáratnál, majd az ajtó melletti falról letépte a beléptetőrendszer kártyaleolvasó szerkezetét, és azzal együtt távozott. Cselekményét azonban rögzítette a hostel kamerája, így néhány nappal később a 236.000 forint értékű szerkezetet lefoglalták tőle és kiadták a sértettnek, aki azt kisebb javítást követően vissza tudta szerelni a helyére.

Bírság miatt gyújthatta fel magát egy férfi Veszprémben

Bírság miatt gyújthatta fel magát egy férfi Veszprémben

A hétfői nap tragédiájának előzményéről a férfi egyik ismerőse beszélt.

A férfi röviddel ezután, november 10-én, az egyik veszprémi bevásárlóközpont élelmiszeráruházában nézelődött. A vádlott leemelt a polcról egy 6000 forint értékű, 20 V-os akkumulátort, kivette a dobozából, majd a dobozt más áruk közé rejtette, az akkumulátort pedig ellopta. Tettét azonban itt is rögzítették a kamerák, a kihívott rendőrök pedig a felvételek alapján felismerték az elkövetőt, akitől így a lopás másnapján lefoglalták az eltulajdonított árut.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben – aki ellen már többször folyt lopás miatt büntetőeljárás – börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy egy korábbi, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is rendeljék el, mivel a bűncselekményeket a férfi a felfüggesztés tartama alatt követte el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: