2022. 02. 25., Péntek, 11:35

Veszprém Segít! - Egy hely, ahol egymásra találnak a kárpátaljai menekültek és a segítő kezek

Az ukrán-orosz háború, az életveszély, a bizonytalanság vagy épp a katonai behívó elől több ezer magyar honfitársunk kényszerül rá, hogy elhagyja Kárpátalját. Sokan kisgyerekkel, nagymamával, egész családdal indultak neki a nagyvilágnak, bele se tudunk gondolni, hogy milyen fájdalmas érzésekkel a szívükben. Te merre indulnál, mit tennél a helyükben? Mi járna a fejedben? Mire gondolnál?

Mindezekbe belegondolva, tudván, hogy nagyon távoli városban vagyunk tőlük, és nem mi leszünk a menekültek fő célpontja, mégis szeretnénk rajtuk segíteni. Szerencsére országszerte rengeteg kezdeményezés indult a menekültek megsegítésére, ám mi is szeretnénk ehhez hozzájárulni azzal, ami jelenleg talán a legnagyobb kérdőjel a menekültek számára: a szálláshellyel. Azért indítjuk ezt a kezdeményezést, hogy legalább átmenetileg szállásra leljenek azok, akiknek nincs hova menniük, és nem telik nekik hetekig se hotelre, se apartmanra, se másra.

Össze szeretnénk őket kapcsolni azokkal az emberekkel, akik megtehetik hogy szállást nyújtanak nekik, hacsak néhány napra is, ezzel is megmutatva, hogy ha baj van, lehet ránk, Veszprémiekre számítani.

Szállást keresel?

veszpremsegit@gmail.com e-mail címre várjuk azoknak az otthonukat elhagyni kényszerültek jelentkezését, akik Veszprémben, vagy a környéken szeretnének megszállni, netán erre haladnak át nyugat felé. 
Az e-mailben szerepeljen a nevetek, telefonszámotok vagy e-mail címetek (esetleg csatolt fényképetek), írjatok néhány szót arról, hogy honnét jöttök, merre tartotok, hol és hány napot szeretnétek eltölteni.

Mi ezt adatlapként feltöltjük erre az oldalra a "Szálláskérők" részleg alá. Erre jelentkezhetnek nálatok a "Szállásadók".   

Szállást adnál?

Írj a veszpremsegit@gmail.com-ra! Adj meg nevet, címet, telefonszámot vagy e-mail címet, (akár fényképet) hogy hány főnek tudsz segíteni, és mennyi időre. 

Mi ezt adatlapként feltöltjük erre az oldalra a "Szállásadók" részleg alá, így megtalálnak azok, akiken segíthetsz. Ha hivatalos szállásadó vagy, kedvezményt is biztosíthatsz, ezt jelöld meg az üzenetben!

SZÁLLÁSKÉRŐK

Várjuk a szállásadók adatlapjait!

SZÁLLÁSADÓK

Tilinger Melinda - Veszprém

+36 20 925 0788

"Veszprémben a családi házunk külön bejáratú összkomfortos részét maximum 5 fő (lehetőség szerint családtagok), Ukrajnából menekülő személy számára szívesen felajánlanánk, akár több hétre is."

Továbbra is várjuk a szállásadók adatlapjait!

Hozd létre a saját csoportodat!

Szeretnénk ha minél több település csatlakozna a kezdeményezéshez. Használjátok a Facebookot, hozzatok létre csoportokat, használjátok a hashtageket! 
A lakóhelyetek nevét és a segít szót kössétek össze egy hastaggel, hogy minél egyszerűbben, a közösségi médián keresztül egymásra találjunk!

Így:

#kaposvársegít 

#veszprémsegít

#budapestsegít  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: