2022. 02. 28., Hétfő, 08:56

Öt jelölt lesz végül április 3-án a szavazólapokon

Lezárult az ajánlásgyűjtés időszaka, Veszprém megye 01. számú választókerületében pedig végül csak öt jelöltnek sikerült összegyűjtenie a megfelelő mennyiségű aláírást.

Február 12-én vette kezdetét az ajánlásgyűjtés időszaka, amikor is a jelölt-aspiránsoknak össze kell gyűjteniük 500 darab érvényes ajánlóaláírást. Veszprém megye 01. számú választókerületében (ez Veszprém és környező 24 település) összesen nyolcan vettek át az első napon ajánlóíveket és kezdték meg az aláírásgyűjtést. Az elmúlt hetekben ezért gyakran találkozhattunk különböző helyeken aláírásgyűjtő pultokkal és pártos aktivistákkal… már akikkel találkozhattunk ugye, mert azért akadtak nagy bűvészek is, akik sehol nem jelentek meg, mégis összegyűjtötték a kellő mennyiségű aláírást.

Egészen múlt hét péntekig lehetett gyűjteni ajánlásokat, végül pedig hat jelöltnek sikerült is leadnia azokat. Csonka Balázs, DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd jelöltje és Ovádi Péter, a FIDESZ-KDNP jelöltje már az első napon összegyűjtötték és le is adták az ajánlásaikat. Rajtuk kívül még Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk), Vértes Benjámin (MKKP), Simor István (Gattyán György vezette MEMO párt) és Lőrinc József (Gődény György féle NÉP) gyűjtötték össze az aláírásokat. Azonban Lőrinc Józsefet, akit egyébként senki nem látott pultozni, se kopogtatni, se sehol gyűjteni, végül kizárták, mert a leadott ajánlások között nem volt meg 500 érvényes. A Reformerek és a Zöldek, a Normális Emberek Pártja jelöltjei pedig felvették az ajánlóíveket, de nem tudták összegyűjteni a kellő számú aláírást.

Ez tehát azt jelenti, hogy április harmadikán öt név fog szerepelni az egyéni választókerületi szavazólapokon.  Országos listából sem lesz túl sok, összesen 6 párt, vagy pártszövetség tudott csak a listaállításhoz szükséges számú jelöltet indítani. Így az országos listás szavazólapon találkozhatunk a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd szövetség, a Normális Párt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Megoldás Mozgalom, a Mi Hazánk és a Fidesz-KDNP listájával.

Ti elmentek szavazni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: