2022. 03. 01., Kedd, 09:52

Volt diákjaik és más veszprémi iskolák is kiállnak a polgári engedetlenségbe kezdő vetésis tanárok mellett

Polgári engedetlenségi akciót tartanak a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban oktató pedagógusok egy része. Az fellépéshez csatlakoztak az iskola öregdiákjai is, akik szolidaritásukról biztosították volt tanáraikat.

Polgári engedetlenségbe kezdtek a Vetési Albert Gimnázium tanárai is

Polgári engedetlenségbe kezdtek a Vetési Albert Gimnázium tanárai is

Újabb veszprémi iskola pedagógusai kezdtek polgári engedetlenségbe. A mai napon a Vetési Albert Gimnázium tanárai tiltakoznak a sztrájkjogot ellehetetlenítő kormányrendelet ellen.

Több, mint 350 volt vetésis diák írta már alá azt a szolidaritási nyilatkozatot, amelyben kiállnak polgári engedetlenséget felvállaló, egykori iskolájukban oktató tanáraik mellett. Az iskolában 45 tanár kezdett polgári engedetlenségbe, ezzel is felhívva a figyelmet az oktatásban már lassan hónapok óta húzódó konfliktusra és arra, hogy a kormány ellehetetlenítette a pedagógusok sztrájkjogát.

A vetésis öregdiákok nyilatkozatában azt írják, hogy azok a pedagógusok, akik kiállnak alkotmányos jogaik mellett, és a polgári engedetlenség eszközével élnek, ők megérdemelnek minden elismerést, megbecsülést és támogatást.

Mi, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium egykori diákjai ezen nyilatkozatunkkal fejezzük ki szolidaritásunkat a volt iskolánk, alma materünk mindazon pedagógusával, dolgozójával, akik a polgári engedetlenség eszközével élnek. Támogatásunkról biztosítjuk őket abban, hogy alkotmányos jogukkal élhessenek, és sztrájkot szervezhessenek, a figyelemfelhívó munkabeszüntetésben belátásuk szerint részt vehessenek. Jelen nyilatkozatunkban kiállunk tanáraink és egykori iskolánk minden dolgozója mellett.

A teljes nyilatkozat itt érhető el, amelyet bárki, aki egykor a Vetési Albert Gimnáziumban tanult és egyetért az üggyel, aláírhat.

A volt diákok mellett más iskolák is szolidaritást vállalnak a Vetésis tanárokkal és kiállnak mellettük. Eddigi értesüléseink szerint a Lovassy László Gimnázium, a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium,Deák Ferenc Általános Iskola, a Padányi Katolikus Iskola, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola, a Cholnoky Jenő Általános Iskola, a Rózsa Úti Általános Iskola és a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is kiállnak a Vetési Albert Gimnáziumban polgári engedetlenségi akcióbe kezdő kollégiák mellett! 

Példamutató kiállás!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: