2022. 03. 08., Kedd, 11:39

Kompromisszumra jutottak a Betekints hotel bővítése ellen indított petíció ügyében

Márkus Lászlóval történt személyes egyeztetést követően sor került egy megbeszélésre, melyen részt vett Sulyok Balázs Ede, Veszprém város főépítésze, Márkus László,  Betekints Hotel tulajdonosa, Vér Péter, a Betekints Hotel új épületének építész tervezője és a petíció megfogalmazója.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, petíció indult a Betekints Wellness-és Konferencia Hotel bővítése és a Veszprémvölgy karaterjegyeinek megőrzése ügyében. Ezt követően elindult a párbeszéd az épület külső karakterének esetleges átalakítása ügyében, mely végül kompromisszummal zárult - áll a petíció közleményében.

Előrelépés történt a Betekints hotel bővítése ellen indított petíció ügyében

Előrelépés történt a Betekints hotel bővítése ellen indított petíció ügyében

Elindult a párbeszéd az épület külső karakterének esetleges átalakítása tárgyában.  

Vér Péter a találkozóra újonnan szerkesztett homlokzati rajzokkal érkezett, melyek közül több esetben is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a burkolatok módosításával az új épület színvilága alkalmazkodjon a szomszédos malom épülethez, vendégházhoz.

Több esetben használt természetes megjelenésű burkolatokat, mint például kő, tégla vagy fa hatású anyagok. Főépítész úr partner a megállapodásban, illetve felvetette esetlegesen zöldhomlokzat alkalmazását is.

A továbbiakban Márkus Lászlónak lehetősége van választani, hogy mely homlokzati megoldásokat preferálja. A tervező, Vér Péter ezek közül 2-3 rajzot fog hamarosan prezentálni egy a főépítész úr által összehívott szakmai tanács előtt. 

A petíciót 5598-an írták alá, mi pedig nagyon várjuk a végső fejleményeket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: