2022. 03. 11., Péntek, 13:16

Szabályosan hiányzott az autó segge, mégis nyugodtan furikázott vele

Gondolta, attól még simán használható. A rendőrök másképp látták.

A zirci rendőrök Bakonynána külterületén intézkedtek egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú autóval közlekedő férfival szemben február 9-én 11 óra 40 perckor.
Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a jármű műszaki érvényessége 2019 novemberében lejárt, és annak állapota a közúti közlekedésre alkalmatlan, ugyanis

a kocsin nem voltak hátsó világító berendezések, irányjelzők, a biztonsági öveket eltávolították, és több karosszériaelemen kívül a külső visszapillantó tükrök is hiányoztak. Mivel jármű ajtajairól hiányzott a zárszerkezet, így azt a használója spaniferrel rögzítette belülről egymáshoz.

Az autót vezető 33 éves környékbeli férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy az autó átalakítás, felújítás alatt állt, és a rendszámokat a karosszéria elemek hiánya miatt nem helyezte fel.A sofőrt egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. A biztonsági öv használata nélküli közlekedés miatt a rendőrök közigazgatási, a közlekedési szabályok megsértés miatt pedig szabálysértési bírságot szabtak ki a férfival szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: