2022. 03. 22., Kedd, 09:22

A Budapest Arénában lép fel 2023 májusában a Maneskin

Budapesten is fellép jövőre új, világkörüli turnéja keretében az olasz Maneskin. Napjaink egyik legnépszerűbb európai rockcsapata 2023. május 16-án ad koncertet a Budapest Sportarénában.

A Loud Kids című 2022-2023-as koncertsorozat a koronavírus-járvány miatt elhalasztott idei európai fellépések pótlása jóval nagyobb helyszíneken, kibővülve az észak-amerikai fellépésekkel. A Maneskin első világkörüli turnéja 48 koncertből áll. Az idén október végén Seattle-ben induló turnén tizenhat további észak-amerikai városban játszanak, majd 2023-ban lesz az átütemezett európai turné. A nagy érdeklődés miatt a Maneskin európai fellépéseit olyan ikonikus helyszínekre tette át, mint a londoni O2 Aréna, a párizsi Accor Aréna és a berlini Mercedes Benz Aréna.

Az Eurovíziós dalverseny óta 56 százalékkal emelkedett az olaszul tanulók aránya Duolingon

A Maneskin tavaly novemberben fellépett az MTV EMA gálán a Budapest Sportarénában, idén március 1-jén pedig a Barba Negrában játszottak volna, de a koncertet a járványhelyzet miatt elhalasztották. A 2022-re megvásárolt jegyek érvényesek az új dátumra, a színpad előtti állóhelyre.

  

Természetesen nagyon nehéz show-bejelentéseket tenni, miközben Ukrajnában éppen egy szörnyű háború zajlik, és ártatlan emberek szenvednek. Le vagyunk sújtva az ukrán nép veszteségei miatt, és szolidaritást vállalunk velük. A hatalmon lévő emberek döntései miatt, amelyek oly sok ártatlan ember életét érintik, nem fogunk oroszországi koncerteket tartani. Mindannyiunknak együtt kell kiállnunk a békéért, most és örökké - fogalmazott a zenekar.

   

A Maneskin az első olasz csapat lett a zenetörténetben, amely egyszerre két kislemezzel a brit slágerlista első tíz helyezettje közé tudott kerülni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: