2022. 03. 25., Péntek, 09:24

Irány a világdöntő! Második lett a magyar séfcsapat a budapesti kontinensdöntőn

A dán csapat után és a norvégokat megelőzve második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeztek meg Budapesten.

A magyar csapat így jövőre részt vehet a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjén. A Sirha Budapest nemzetközi gasztronómiai szakkiállítás részeként megrendezett kontinensdöntőn 17 nemzet csapata készíthette el fogásait, a magyar csapat - Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja, Nyikos Patrik - csütörtökön versenyzett. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina volt.

Dalnoki Bence az eredményhirdetés után elmondta, hogy szerinte a rengeteg munka ennek az eredmények a titka: "minden egyes tételt, amit kitaláltunk, próbáltuk a tökélyre fejleszteni, és a lehető legtöbbet kihozni az alapanyagokból, mindezt szépen. Rengeteget dolgoztunk rajta, belefektettünk mindent, amit csak tudtunk.

Rizottójuktól hangos a város – Leteszteltük a Gusto13 Bisztrót

Rizottójuktól hangos a város – Leteszteltük a Gusto13 Bisztrót

Tudjuk, tudjuk, mindig tesztelünk. De tényleg, próbáltunk már régi és új éttermet és elég sok mindent, de ilyen finomat... Még nem ettünk Veszprémben.

Az idei verseny alapanyagairól szólva elmondta: az őz mindenféleképpen közel áll a szívéhez és a kezéhez is. Az étteremben is sokat dolgoznak vele, nagyon szeretik használni, hiszen nagyon jó minőségű a magyar őz. A burgonya viszonylag könnyű alapanyag, de éppen emiatt nehezebb egy olyan arcát megmutatni, ami igazán érdekes - mondta Dalnoki Bence az idei tányértéma fő hozzávalójáról, hozzátéve azonban: úgy érzi, ez mégis sikerült.

   

A 2023-as lyoni fináléra a Bocuse d'Or Europe első tíz helyezettje kvalifikálta magát. Dánia, Magyarország és Norvégia mögött sorrendben Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium jutott ki a világdöntőre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: