2022. 03. 29., Kedd, 09:05

Végéhez ért a 82nullanulla szolidaritási programja - Köszönjük!

A 82nullanulla nem csak a veszprémiek egyik legkedveltebb online magazinja, de egyszerre egy Európai Szolidaritási Testület által is szponzorált projekt. A 12 hónapja tartó projekt most a végéhez ér, aminek egyéni szinten a szerkesztőség minden tagja, valamint kollektív szinten a magazin és olvasóik is rengeteget köszönhetnek.

 

Több, mint egyéves fennállásunk alatt számtalanszor mutattuk meg, hogy a 82nullanulla csapatára, az oldalra lehet számítani a társadalmi ügyekben, az alulról induló és érkező kezdeményezések felkarolásában, szolidaritásban és természetesen karitatív munkában.

Alig, hogy elindítottuk az oldalt, máris a veszprémi kórház PIC (koraszülött csecsemő intenzív) osztályának gyűjtöttünk, de azóta beálltunk a Feltöltőpont környezettudatos akciói is mögé, de megszerveztük az Adventi időszak alkalmával a Nagy Veszprémi Összefogást is. 

Egyéves fennállásunkra már rengeteg dolgot ünnepelhettünk; az egyik legnagyobb talán az volt, hogy a 82nullanulla.hu és csapata bebizonyította, hogy igenis szükség van egy objektív és politikailag pártatlan magazinra, akik nem pártpolitika és pártérdekek mentén szerkesztik híreiket: mi kimondjuk az igazat, bármiről is legyen szó. Ezt a veszprémiek és környékbeliek, olvasóink nagyra értékelik, így alig több, mint egy év alatt a környék egyik legolvasottabb online magazinja lettünk és ez idő alatt több mint 3657 tartalmat gyártottunk.

Tényleg nagyon repül az idő - Épp most lett egy éves a 82nullanulla!

Tényleg nagyon repül az idő - Épp most lett egy éves a 82nullanulla!

Nagy nap ez a mai, hiszen egy éve ilyenkor indítottuk útjára Veszprémben a 82nullanulla magazint. Azóta bár már rengeteg víz lefolyt a Dunán, mindig ontottuk elétek a tartalmakat, kértük ki a véleményeteket, rengeteget kérdeztünk tőletek, ott voltunk minden fesztiválon, teszteltünk, f

A 82nullanulla szerkesztői a nulláról indultak, viszont egyhamar a köztudatba kerültünk: öt veszprémi fiatal indította ezt az oldalt a semmiből, mindenféle tőke nélkül - mankót erre az Európai Unió Európai Szolidaritási Testületének programja adta, a Szolidaritási Program, melynek lényege, hogy helyben, támogatás mellett, olyan programokat valósítsunk meg, mely a közösség hasznára válhat.

Nekünk az egyértelmű víziónk az volt, hogy egy olyan oldalt hozzunk létre, ami betömi azt a lyukat, ami eddig a médiaviszonyokat szétválasztotta: nem egy centrista lap, hanem egy politikailag teljesen független oldal létrehozása. A magazin létrehozásánál lefektettük az alapokat, melyben meghatároztuk azokat az értékeket melyek mentén dolgozni fogunk:

  • tolerancia, szolidaritás;
  • politikai függetlenség, pártatlanság;
  • objektivitás;
  • alulról jövő kezdeményezések felkarolása, társadalmi diskurzus kezdeményezése;
  • olvasóink kritikus gondolkozásra, valamint az egészséges médiafogyasztásra való invitálása.
Így még tuti soha nem láttátok a Haszkovót – Itt a Westprememural aftermovie - VIDEÓ

Így még tuti soha nem láttátok a Haszkovót – Itt a Westprememural aftermovie - VIDEÓ

Június 25-én, a projekt 10. napján nyerte el végleges formáját a Haszkovó lakótelepen Mentha és IKE graffiti művészek által megvalósított Westprememural festés, mely a Halle utca 5. lakóházának keleti tűzfalán díszeleg.

A projekt elején kitűztük, hogy ezen értékek mentén szeretnénk egy helyi, fiataloknak szóló oldalt létrehozni, ahol becsatornázhatjuk a véleményüket. Ez azonban hamar túlnőtte magát: mára a veszprémiek és környékbeliek pontosan tudják, hogy nálunk egyszerre informálódhatnak, szórakozhatnak és játszhatnak.

Számunkra fontos volt, hogy olyan oldalt hozzunk létre, ami ott van a hétköznapok emberével a város és a környék minden pontján, együtt bulizunk, informálódunk, hallgatunk és művelődünk: ehhez szükségünk volt komoly technológiai eszközök beszerzésére, így a Szolidaritási Testülettől kapott támogatás nagy részét a fotós-videós felszerelésekre költöttük.

A Szolidaritási Programunk során külön figyelmet fordítottunk arra, hogy a csapat egyénileg is fejlődjön, lévén, hogy a szerkesztőség nagy része amatőr újságíró és fotós-videós: ez egy együtt tanulási és egy egymástól tanulási folyamat volt, hiszen mi mindannyian más-más területen sziporkázunk.

Mi mindannyian pozitív tapasztalatokkal távozunk ebből a programból; és persze itt nem állunk meg, folytatjuk amit elkezdtünk! Még egyszer köszönjük a támogatást és persze olvasóinknak, hogy mellettünk vagytok!

Arra bátorítunk mindenkit, hogy jelentkezzetek egy-egy Szolidaritási Programmal, és építsük együtt a jövőt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: