2022. 04. 08., Péntek, 09:38

Hiába futottak, lekésték a buszt – A V-Busz válaszolt

Aki fut a busz felé, az futó, aki integet a busznak, az búcsúzik, aki vár a megállóban, az az utas - a kommentelők kedvenc magyarázata. 

Csütörtök reggel fél 7 magasságában történt az ominózus eset, mikor egy kisebb tucat utas próbálta meg elérni a csatlakozást a Színház kertnél – sikertelenül. Hiába futottak, a buszt lekésték. A történetet egy Facebookos csoportban osztotta meg az egyik pórul járt utas, aki szerint hiába futottak és integettek, a buszsofőr megvonta a vállát és továbbállt.

Nem kis felháborodást keltett a történet, ezért a V-Busz az esetet kivizsgálta és reagált:

A posztban említett 6-os járat menetfelvételeit visszanézve látható, hogy a járat 2 perc késéssel történő érkezésekor nem tartózkodott utas a buszmegállóban. A megálló irányába gyalogosan közlekedők akkor integettek a sofőrnek, amikor a busz már elhagyta az autóbuszöböl bejáratát, így már nem tudott biztonságosan félreállni, figyelembe véve a mögötte haladó forgalmat, illetve a csuklós busz hosszát.

Mint mindig, az éremnek most is két oldala van: ha az utasok oldalát nézzük őket sajnáljuk, de ha másik oldalról közelítjük meg, akkor a buszsofőr sem alapból gonosz, és érthető a döntése.

Ti mit gondoltok a történtekről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: