2022. 04. 11., Hétfő, 10:26

Feltörtünk, mint a talajvíz - Veszprém a legdrágább megyeszékhely

Megelőztük Debrecent, így a legdrágább város immár Veszprém, majdnem egymilliós négyzetméterárral.

Kevesebb új építésű lakást kínálnak a fejlesztők a vevőknek a megyeszékhelyeken, az árak viszont 18 százalékot emelkedtek egy év alatt - összegezte az ingatlanpiaci változásokat egy friss tanulmány. Az Otthon Centrum I. negyedéves felmérése szerint idén 278 projektben 6550 lakás épül a 23 megyei jogú városban, a kínált lakások átlagos négyzetméterára pedig 757 ezer forint. Ebben a negyedévben 42 új projekt indult el. Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető elmondta, a projektek számában nem történt változás, ahogy az újonnan indult beruházások száma is megegyezik az egy évvel korábbiakkal. Az épülő lakások száma azonban 1200 darabbal kevesebb, míg a kínálati négyzetméterár 18 százalékkal magasabb, mint 2021 első negyedévében volt.

A veszprémi adok-veszek csoportokat böngészve, sokszor láthatjuk, hogy az eladni vagy éppen kiadni kívánt lakásokat lassan többen „röhögik ki”, mint ahányan érdeklődnek érte, a kommentekről nem is beszélve. Az Otthon Centrum tanulmánya is erre a jelenségre erősít rá.

Változott a négyzetméterárak rangsora, a sokáig második Veszprém átlagosan 988 ezer forintos négyzetméterárral megelőzte Debrecent. A hajdúsági régió központban 918 ezer forint volt az átlagár. A további sorrend Sopron (889 ezer forint), Szeged (783 ezer forint), Győr (781 ezer forint) egy négyzetméterre vetítve. A legolcsóbb város Eger 558 ezer forinttal négyzetméterenként.

Meglepődtünk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: