2022. 04. 12., Kedd, 22:37

A besúgó - Óriási sikere van az új magyar HBO sorozatnak

Április elsején mutatta be az HBO Max a legújabb magyar sorozatát A besúgót, amelyből még csak három epizód jelent meg, de már most nagy sikernek örvend az alkotás.

Megjelent a Kádár-korszak állambiztonsági besúgó rendszerét és az ellenzéki egyetemista mozgalmakat bemutató magyar sorozat az HBO Max felületén. A 8 részesre tervezett sorozat első három része már meg is jelent, melyben az alkotók a nézőket egészen 1985-ig repítik vissza, ahol is az akkori kommunista rendszer besúgóhálózatát tárják a közönség elé. A streaming szolgáltató így foglalta össze a sorozat történetét:

1985. Magyarország a vasfüggöny mögött. A 20 éves Geri ( Váradi Geri) alig várja, hogy Budapesten a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon és végre új embereket és eszméket ismerjen meg. De Gerinek van egy titka. Az Állambiztonság megzsarolta beteg öccse gyógyszerellátásával, így kénytelen a fiatal ellenzéki barátjáról, Száva Zsoltról (Patkós Márton) jelenteni a Tartótisztjének (Thúróczy Szabolcs). Miközben Száva a rendszer megdöntését tervezi, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll.

Összesen egyébként hatvanegy országban láthatják a nézők az HBO magyar gyártású és témájú sorozatát, külön kiemelendő pedig, hogy az új sorozat az HBO Max amerikai nézőknek szánt oldalán is kiemelt helyen jelent meg. Az ismertséget pedig csak tovább növeli, hogy a Carson Coma feldolgozta a KFT Bábu vagy című dalát, amelynek eredeti verziója a sorozatban is szerepel. A feldolgozáshoz forgatott videoklip pedig a sorozat szereplőivel készült.

Ti már láttátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: