2022. 05. 03., Kedd, 08:31

"Meglesz? Meglesz!" - Itt a matek érettségi napja

Az idei, tavaszi érettségi vizsgaidőszak második napján matematikával folytatják a diákok az írásbeliket.

„Csak a matek legyen meg” – ez talán az egyik leggyakoribb mondat, amit egy-egy végzős osztályban hallhat az ember az érettségik előtt. De nincs ok az aggodalomra, tudjuk, hogy a veszprémi érettségizőknek nem fog gondot okozni a mai írásbeli sem. Kedden matematika tantárggyal folytatódnak az írásbeli érettségik, és a tegnapihoz hasonlóan, ma is reggel kilenc órakor kezdik a vizsgát.

Számos veszprémi iskolában kezdik meg hétfőn a diákok az idei érettségit

Számos veszprémi iskolában kezdik meg hétfőn a diákok az idei érettségit

Megkezdődik az idei tanév tavaszi érettségi sorozata, a mai napon magyar nyelv és irodalomból adhatnak számot a diákok a tudásukról.

A matek érettségi egyik „specialitása”, hogy abból nincsen szóbeli (kivétel, ha valakinek nem sikerül a kettest elérni, de reméljük ilyen nem lesz). Középszinten az első feladatlapra 45 percet, a második feladatlapra pedig 135 percet kapnak a diákok, összesen pedig 100 pontot lehet összegyűjteni, az első feladatrészben 30 pontot, míg a másodikban 70 pontot tudnak szerezni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 68 984-en, emelt szinten 5 116-an.

Érdemes követni ma is az Eduline percről-percre tudósítását, ahol a nap végén érkeznek majd a nem hivatalos megoldásokkal is, aki pedig érettségiző gyermekéért, barátjáért, rokonáért izgul, ő már időközben meg tudhatja, hogy milyen feladatokat kaptak a diákok.

Hajrá, menni fog!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: