2022. 05. 06., Péntek, 09:09

Almádi vár! Szombaton indul a Megfőzzük Almádit

Senki nem marad éhesen.

Május 7-én szombaton rendezik meg a Megfőzzük Almádit szezonnyitó rendezvényét, amit a Megfőzzük Almádit Egyesület már negyedik alkalommal indít útjára. A gasztro programhoz szokás szerint több balatonalmádi vendéglátó egység is csatlakozott, ennek keretében pedig ezek az egységek a legkülönlegesebb fogásokkal készülnek. 2022 nyertes alapanyagai a Balatoni sudár ponty, spenót, eper és a joghurt.

Az idei újítás, hogy a Balmádifjak civil szervezet slam poetry rendezvénnyel és divatbemutatóval színesíti a palettát.

A Megfőzzük Almádit tagok idei kínálata:

Amaretto fagyizó

Ivácson-féle házi joghurtfagylalt eperpürével

Már tavaly is összedolgozott a fagyizó és a sajtmester. Az eredménye elismerés lett a Balaton fagyija versenyen.

Bivstro (Ivácson Attila és Lukács Viktor séf veszprémi étterme)

Rántott, rétegezett csirkecombfilé, kacsamáj, spenót, petrezselymes újburgonya

Joghurtos panna cotta, eper, lime, mogyorógrillázs

Házi eperszörp

Csalló Pálinka

Üzemlátogatás a főzőben, vásár pinceárakon

Eperpálinka koktél bemutató

Tahitótfalui eperborok

A Csalló Pálinka a főzőnél várja vendégeit. Az eper lesz a középpontban, és persze a pálinka.

Jóbarátok Halsütöde

Epres bébispenót saláta grillezett granélanyárssal

Halászlé balatoni sudár pontyfilével

Rántott sudár pontypatkó, hagymás, zöldfűszeres burgonyasalátával

Csokiszuflé eper raguval

Kerekes Pince

Joghurtos-citrusos szárnyasraguleves

Grillezett fokhagymás sudár ponty spenótos rizottóval

Joghurtos túróhabos monodesszert két textúra eperrel

Mélytányér

Joghurtos görög saláta, pankó morzsában sült balatoni sudár ponty falatokkal

Epres tiramisu

Veganeeta

Bazsalikomos eperkrém leves sült vadrizzsel

Fokhagymás, spenótos pirított gnocchi

Tornyos BBQ

Tornyos Balázs séf az eddigi szezonnyitókon az összes helyre elment. Főzött és segített. Ezúttal saját programmal várja a BBQ szerelmeseit a Jóbarátok Halsütöde vendégeként.

Don Gusto Pizzéria

Tejszínes spenótos tagliatelle, grillezett csirkemellel, füstölt sajttal

Palacsinta, joghurtos fagyival töltve, eper lekvárral és csoki szósszal borítva.

Picuri Kocsma

Vaslapon sütött epres-lilahagymalekváros marhaburger, whiskey mártással, házi buciban (kérhető "vegán húspogácsával" is)

Pizza bébispenóttal és füstölt mangalica parasztsonkával.

További információkat az eseményről itt találtok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: