Senki nem marad éhesen.
Május 7-én szombaton rendezik meg a Megfőzzük Almádit szezonnyitó rendezvényét, amit a Megfőzzük Almádit Egyesület már negyedik alkalommal indít útjára. A gasztro programhoz szokás szerint több balatonalmádi vendéglátó egység is csatlakozott, ennek keretében pedig ezek az egységek a legkülönlegesebb fogásokkal készülnek. 2022 nyertes alapanyagai a Balatoni sudár ponty, spenót, eper és a joghurt.
Az idei újítás, hogy a Balmádifjak civil szervezet slam poetry rendezvénnyel és divatbemutatóval színesíti a palettát.
A Megfőzzük Almádit tagok idei kínálata:
Amaretto fagyizó
Ivácson-féle házi joghurtfagylalt eperpürével
Már tavaly is összedolgozott a fagyizó és a sajtmester. Az eredménye elismerés lett a Balaton fagyija versenyen.
Bivstro (Ivácson Attila és Lukács Viktor séf veszprémi étterme)
Rántott, rétegezett csirkecombfilé, kacsamáj, spenót, petrezselymes újburgonya
Joghurtos panna cotta, eper, lime, mogyorógrillázs
Házi eperszörp
Csalló Pálinka
Üzemlátogatás a főzőben, vásár pinceárakon
Eperpálinka koktél bemutató
Tahitótfalui eperborok
A Csalló Pálinka a főzőnél várja vendégeit. Az eper lesz a középpontban, és persze a pálinka.
Jóbarátok Halsütöde
Epres bébispenót saláta grillezett granélanyárssal
Halászlé balatoni sudár pontyfilével
Rántott sudár pontypatkó, hagymás, zöldfűszeres burgonyasalátával
Csokiszuflé eper raguval
Kerekes Pince
Joghurtos-citrusos szárnyasraguleves
Grillezett fokhagymás sudár ponty spenótos rizottóval
Joghurtos túróhabos monodesszert két textúra eperrel
Mélytányér
Joghurtos görög saláta, pankó morzsában sült balatoni sudár ponty falatokkal
Epres tiramisu
Veganeeta
Bazsalikomos eperkrém leves sült vadrizzsel
Fokhagymás, spenótos pirított gnocchi
Tornyos BBQ
Tornyos Balázs séf az eddigi szezonnyitókon az összes helyre elment. Főzött és segített. Ezúttal saját programmal várja a BBQ szerelmeseit a Jóbarátok Halsütöde vendégeként.
Don Gusto Pizzéria
Tejszínes spenótos tagliatelle, grillezett csirkemellel, füstölt sajttal
Palacsinta, joghurtos fagyival töltve, eper lekvárral és csoki szósszal borítva.
Picuri Kocsma
Vaslapon sütött epres-lilahagymalekváros marhaburger, whiskey mártással, házi buciban (kérhető "vegán húspogácsával" is)
Pizza bébispenóttal és füstölt mangalica parasztsonkával.
További információkat az eseményről itt találtok.