2022. 05. 06., Péntek, 08:15

Elérkeztünk a hét utolsó írásbeli érettségi vizsgájához, a némethez

Az idei érettségi írásbelik első hetének utolsó napjához érkeztünk. A mai napon német nyelvből adnak számot a tudásukról a diákok.

Tegnap lement az első idegen nyelvi érettségi vizsga az angollal, ma pedig jöhet a német. Ezzel pedig zárul is a hét és az írásbelik első szakasza. Az érettségizők száma jóval elmarad az előző napokhoz képest, kicsivel kevesebb, mint 15 ezren érettségiznek csak ebből a nyelvből. Csak úgy, mint a tegnapi angol vizsga során, a feladatlap négy részből áll - olvasott szöveg értéséből, nyelvhelyességből, hallott szöveg értéséből és íráskészségből -, összesen pedig középszinten 180 perc alatt, míg emelt szinten 240 perc alatt kell megoldani a vizsgát.

Hogy hogyan tevődik össze a pontszám az idegen nyelvi írásbeliken, azzal kapcsolatban az Eduline azt írja, hogy középszinten az olvasott szövegértésre 33 pontot, a nyelvhelyességre 18 pontot, a hallott szövegértésre 33 pontot és az íráskészségre szintén 33 pontot lehet szerezni, vagyis összesen 117 pont szerezhető meg.

Jövő héten hétfőn nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal fog folytatódni az érettségi sorozat, míg kedden reggel 08.00-tól a kémiáé, délután 14.00-től pedig a földrajz vizsgáé lesz a főszerep.

Kitartást! Mindjárt végeztek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: