2022. 05. 10., Kedd, 11:33

Elsőként hozták Veszprémbe a Beyond Meatet a Fricskások - Le is teszteltük gyorsan

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a 2009-ben, Los Angelesben alapított Beyond Meat, amelynek növényi alapú húshelyettesítő termékei ma már Magyarországon is kaphatóak, Veszprémbe azonban csak most tette be a lábát. Kitaláljátok? Naná, hogy már le is teszteltük. 

Szóval ha már megérkezett a híres-neves Beyond Meat Veszprémbe, rá is repültünk gyorsan, hogy elsők közt tesztelhessük le. Így vettük célba ma délután a Fricskát, mivel az újítást ők hozták be a városba. Fricska burger megvan? A szóban forgó hambi tulajdonképpen a legnépszerűbb burgerük, a Fricska burger a vegetáriánus verziója, de nem ám akármilyen zöldségpogácsával, hanem Beayond Meat-tel megkínálva.

Spoilerként el kell, hogy mondjuk: ez már megint az a gatya kigombolós bekajálás volt. Egy krumpli nem sok, annyi nem fért volna már belénk, pedig becsszó a munkát félretéve, korgó hassal tértünk be a Fricskába.

Lemeóztuk, és mindent vitt: a buci olyan volt, amilyennek lennie kell, kívül roppan, belül puha, helyet kapott egy kis ecetes ubi és persze a zöldségek se maradtak el, de abszolút nem volt tolakodó a zöldség mennyiség, inkább olyan ideális. Egyedül a hagymát hiányoltuk, de igazából a coleslaw salival már úgy azt se, ez így volt jó. És ami a lényeg, a húspogácsa: az bizony megszólalásig olyan volt, mint a marhából készült társa. Persze ezt is vártuk, nem véletlenül örvend akkora népszerűségnek a Beyond Meat, talán a szaftosság a különbség, de nehéz megmondani, állagra és ízre is olyan mint egy rendes húspogácsa. Mindehhez jött még egy kis krumpli is, ami elsőre kevésnek tűnhet, de egy szemmel se kellett több - így is úgy gurultunk haza.

A korrektség jegyében el kell, hogy mondjuk, azért lejt a pálya, hiszen az egyik kedvenc helyünk a Fricska – de vagyunk így egy páran. Éppen ezért tűntek fel az újítások: Nem csak a terasz épül-szépül, a hambink mellé érkezett ugyanis három házi Fricska chili is. Ezek közül is leggyengébbet merészeltük kipróbálni, de az is, ahogy mifelénk mondják dögös volt – csípett rendesen. Így nem hogy a legerősebbet, de még a kicsit erősebbet sem mertük megkóstolni, az már a nálunk bátrabbak kategóriája.

Mindezt egy jó Tikkadt szöcskével fojtottuk le, ami szerintünk amolyan Coca-cola nagymamaverziója faluhelyen. Ami egyébként egy magyar kézműves kóla, de minket már a nevével megvett.

Desszertnek már nem maradt hely, de mentségünkre szóljon, hogy jól elintézett minket ez a Beyond Meat buri. Na jó, csak az íze kedvéért egy jó madártejre azért beneveztünk – négyen. Tudjátok, egy kis madártej mindig jó, most is az volt: csillagos ötös.

A chilire visszatérve, kiderült, hogy elindult egy delikátesz vonal is, szóval Fricska imádók, az a jó hírünk van nektek, hogy már lehet kapni Fricskás chilit, szörpöt és poharat is, ráadásul a választék várhatóan tovább fog még bővülni, ahogy a terasz is hamarosan, szóval bőven akad újdonság minden fronton.

Szumma-szummárum, jól sikerült az eszem-iszom: isteni finom volt a hambi, mind megettük és valószínű holnap ugyaneddig jók is vagyunk. Nagyon ajánljuk a vega verziót, és nem csak vegáknak, tényleg bitang jó!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: