2022. 05. 11., Szerda, 14:38

Veszprémi fagyi körkép – Körülnéztünk, hol, mennyibe fáj egy gombóc fagyi

Nagyban dübörög a fagyi szezon és szerencsére fagyizókból aztán nincs hiány Veszprémben. Körbenéztünk, hogy hol, mennyiért adják a fagyos gombócokat a városban.

És választékból sincs hiány, bőven volt miből szemezgetni, de mivel ebéd előtt voltunk, így nem kóstoltuk végig a felhozatalt – azt majd legközelebb. Elindultunk a Kossuth utca tetejéről, kapásból ott az Adria – rendesen fájt ellenállni a rágógumis fagyijuknak. Náluk 350 forint egy gombóc fagylalt.

Sokat nem kellett sétálnunk, hiszen rögtön az Adria után, a Kokóval találjuk szembe magunkat, ahol szintén csorog az ember nyála a felhozatalt elnézve. Itt is 350 forint a fagyi ára.

Ezután megnéztük a Gelateria Mangót, ahol mint mindig, most is rengetegen voltak. A szóbeszéd szerint, itt adják a legnagyobb gombócot a városban, szintén 350 forintért cserébe.

Ezután ráfordultunk a Mackó cukira, ahol már egy kicsit többe kerül a fagylalt, egész pontosan 400 forintba. Persze ettől függetlenül, rengetegen esküsznek a Mackóra.

Természetesen a Füge Fagyiudvart sem hagyhattuk ki, és bár itt a legdrágább a fagyi a maga 420 forintos árával, csalódni nem lehet benne. Pont eddig bírtuk, el is csábultunk egy jó pisztácia fagyira.

Végül a veszprémiek egyik legkedveltebb fagyizójába vettük az irányt, a Völgy fagyizóba. Be kell mutatni bárkinek az isteni kézműves fagyijukat? Itt 350 forint egy gombóc fagylalt. És van robbanócukros is!

Összességében azt kell mondjuk, fagyizó van bőven és valahogy ár-értékben is egy szinten mozognak. A legolcsóbb amit találtunk így hirtelen 350 forintba, míg a legdrágább 420 forintba került. Nagyon úgy néz ki, hogy legközelebb kénytelenek leszünk végig kóstolni őket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: