2022. 05. 16., Hétfő, 10:19

Csaknekedkislány és Platon Karataev koncerttel tér vissza a Pont Csopak Kertmozi

A tavalyi év után idén is visszatér a Pont Csopak rendezvénysorozat, amit idén állandó helyszínen, a Plul Malom kertjében rendeznek.

Ismét lesz Pont Csopak, méghozzá májustól egészen szeptemberig, idén pedig állandó helyszínen, a Plul Malom kertjében. A kulturális programok során soha sem egyetlen esemény van, hiszen beszélgetések, előadások, borkóstoló, képzőművészeti programok, közös alkotói tevékenységek kísérik őket, és együtt nyújtanak igényes szórakozást, kulturális élményt, amellyel a megváltozott igényekhez igazodva szeretne maradandót nyújtani a közönségének.

A május 27-i nyitónapon a közös bográcsozás mellett két koncerttel is gondoskodnak a jó hangulatról. A Csaknekedkislány alapítói - Csepella Olivér és Konsiczky Dávid - sajátos stílusú sanzonokkal és zenés vallomásokkal készülnek a délutáni koncertre. A Platon Karataev is duó felállásban érkezik. Balla Gergely és Czakó-Kuraly Sebestény a korábbi szerzemények mellett, a készülő albumuk dalaiba is belehallgathatnak a látogatók.

Május 28-án a Ruhastory nevezetű jótékonysági ruhavásárral folytatják az évadnyitó eseménysorozatot, ahol Magyar tervezők ruhái és vintage holmik kerülnek a fogasokra. A használt ruhákból befolyó összeget az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítésére ajánlják fel a szervezők.

Természetesen a Kertmozi sem maradhat el, a pedig a Szarvasgomba-vadászok című dokumentumfilmet vetítik, melynek idős olasz szereplői és kutyáik a festői piemonti erdőben keresik a világ legdrágább szarvasgombáit. A film egyik producere a Szólíts a neveden című Oscar-díjas film rendezője, Luca Guadagnino. A vetítést beszélgetés követi.

A Pont Csopak 2022 időpontjai:

  • Május 27-28
  • Június 17-18-19
  • Július 22-23
  • Augusztus 12-13
  • Szeptember 9-10

A program misszióját, a közösségépítést a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: