2022. 05. 22., Vasárnap, 11:55

Hétfőn kezdődik a „TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál” Veszprémben

Egy hétig tartó színvonalasabbnál színvonalasabb előadásokkal és produkciókkal érkezik a veszprémi Tánc XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál. Számos helyszínen várják az érdeklődőket a fantasztikus programok.

Huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztivál, amelynek Veszprém ad otthont május 23. és 29. között. 7 napon át, 5 helyszínen – köztük a Hangvillában, az Agórában, a Petőfi Színházban, a Csermák Antal Zeneiskolában és a Művészetek Házában -, 31 programmal várnak minden érdeklődőt a szervezők. Mint írják a szervezők, A TÁNC Fesztiválja Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak az évenkénti rendezvénye, idén pedig már 24. esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől foga magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játsszák és élik meg produkcióit.

Idén – mint nagyon sok más program esetében is - a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. Ahogy az esemény honlapján is olvasható, a cél az, hogy 2020-2023-ban Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra, gyermekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

A részletes programokról itt olvashattok, míg a jegyinformációkért érdemes ellátogatni az esemény weboldalára. Az idei fesztivál szakmai zsűrije olyan nagyszerű művészekből áll össze, mint Pongor Ildikó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, Kiváló és Érdemes Művész, az Operaház örökös tagja, mesterművész, a Halhatatlanok társulatának tagja; Fuchs Lívia egyetemi docens, tánctörténész és tánckritikus; Kerekes Blanka fuvolaművész, a Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, Európa nagyszínpadainak meghívott szólistája, zürichi és nemzetközi zenei versenyek zsűrielnöke, kuratóriumi tag; M. Tóth Géza Oscar-díj jelölt, Balázs Béla-díjas filmrendező, producer; és Hegyeshalmi László festőművész, grafikus.

Hát akkor legyen tánc!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: