2022. 05. 25., Szerda, 09:38

Mindenki ilyet akar – Hiánycikk lett az a pulcsi, amit Zelenszkij hord

Nem kell ide Gucci meg Chanel, csak szimpátia.

Több közösségi média platformon is szó esett már arról, hogy Putyin túlárazott designer öltönyökben jelenik meg a háború kellős közepén, míg másokból szimpátiát váltott ki, hogy az ukrán elnök, Zelenszkij egyszerű pulóverekben, pólókban látható. Marketing lenne? Lehet. Egy biztos: az olívazöld felső óriási sikernek örvend a civilek körében is.

A mostanra ikonikussá vált pulcsit az M-TAC gyártja teljes egészében Ukrajnában, azonban a háború kitörése óta kizárólag az ország hadseregének készíti őket, emiatt a készletek hamar kifogytak. Ez azonban nem minden, ugyanis a cég világ minden tájáról kap kéréseket és üzenetek, hogy hol lehet ilyen vásárolni vagy rendelni.

Zelenszkij most olyan, mint egy rocksztár - mondta Rudnyickij, az M-TAC menedzsere, aki szerint ez megmagyarázza, hogy az emberek miért akarnak úgy öltözködni, mint ő, és miért érkezett olyan sok kérés a ruhadarabért.

Május 5-én egy jótékonysági adománygyűjtésen 90 000 fontért (40,5 millió forint) árverezték el Zelenszkij egyik saját M-TAC felsőjét, melyet alá is írt az ukrán elnök. A londoni ukrán nagykövetségen megrendezett adománygyűjtésen még Boris Johnson is arra buzdította a résztvevőket, hogy tegyenek magas ajánlatot a pulcsira, hiszen a bevétel az ukrajnai károk enyhítésére szolgál.

Az M-TAC termékei iránt azért is nőtt meg a kereslet mert praktikusak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: