2022. 05. 31., Kedd, 08:01

Így szerepeltek a veszprémi középiskolások az idei OKTV döntőkben

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny versenyeredményeit. A döntősök között pedig szép számmal találunk veszprémi középiskolásokat is.

Idén huszonnyolc tantárgyból rendezték meg az OKTV-t, ahol is összesen 17 900 diák jelentkezett a versenyekre. Az idei versenyzők 562 középiskolából érkeztek, ezek közül 207 intézményből került ki OKTV-döntős diák. Országosan is kimagasló eredménnyel büszkélkedhet a Lovassy László Gimnázium, ahonnan 26 diák jutott döntőbe, őket csupán négy iskola előzte meg a rangsorban. Rajtuk kívül még két veszprémi közoktatási intézményből jutottak be a tanulók a legjobbak közé, a Vetési Albert Gimnáziumból 9 diák, míg a Veszprémi SZC Ipari Technikumból 1 diák került be az OKTV döntőibe.

Összesen tehát 36 veszprémi diák mérettethette meg a tudását az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeinek döntőjében. Közülük ketten állhattak dobogóra, Gárdonyi Nóra a Vetésiből (felkészítő tanár: dr. Kocán Béla) magyar nyelv tantárgyból ért el második helyezést, míg Engi Viktória Éva a Lovassyból (felkészítő tanár: Dr. Réti Balázs) szintén második helyezést ért el, ő történelem tantárgyból állhatott a dobogó második fokára.

Gratulálunk mindenkinek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: