2022. 06. 01., Szerda, 10:33

Kutyapóz, avagy ahogy az állatok csinálják - Honnan erednek a különböző szexpózok?

Nekünk már könnyű dolgunk volt beletanulni a különböző pózokba és mozdulatokba, amiket a szexuális együttlét során használunk, hiszen segítségünkre volt az internet, régebben pedig még a kazettás pornó, illetve a magazinok. Felmerült már benned a kérdés, hogy régen honnan tudták mit kell csinálni? Csupán ösztön lenne? Nos, az ókorban és a középkorban kifejezetten eltérő pózokat preferáltak a világ minden táján.

Kutyapóz

A kutyapóz az ókori görögök kedvenc pozíciója volt, amire csak úgy hivatkoztak, hogy az állatok is így csinálják. Ezt ők akkora még inkább állóhelyzetben végezték, amelynek szomorú háttértörténete a kutatók szerint az is lehet, hogy már 14-15 éves korukban házasodtak az emberek, a lányok pedig nyilvánvalóan tapasztalatlanok voltak, így férjeik csak hátulról megragadták őket, így könnyítettek magukon. Érdekesség, hogy a történelem során talált bizonyítékok szerint, ez lehetett a legelterjedtebb póz a legtöbb civilizációban.

Lovaglópóz

Jól tudjuk, hogy a prostitúció egy igazán ősi mesterség, ennek értelmében pedig érdekesebbnél érdekesebb dolgokért már akkor is többet fizettek a férfiak. Nem volt ez másképp az ókori rómaiaknál sem, ahol a férfiak jó summát adtak azért, hogy ne nekik kelljen dolgozni az aktus közben, így azok a nők, akik hajlandóak voltak felül lenni, azaz lovaglópózban szeretkezni, azokat busásan megfizették, ez a pozíció pedig annyira bevált, hogy a férjek otthon is elvárták feleségeiktől ennek gyakorlását.

5 furcsa szexuális segédeszköz a múltból, amit fixen nem használnánk

5 furcsa szexuális segédeszköz a múltból, amit fixen nem használnánk

Nem annyira új keletű dolog különböző tárgyakat használni a szexuális élvezethez, mint azt sokan gondolnák, ugyanis a történészek már legalább 30 000 éves relikviákat találtak a témában. Ezek a játékok, illetve tárgyak különböző anyagokból készültek, általában kőből, de van néhány olyan találmá

Felemelt lábbal állva

A legrégebbi szexuális feljegyzés az ókori egyiptomiaktól származik, ez a Torinói erotikus papirusz, amelyen 12 különböző szexpóz található. A kutatók nem jutott konszenzusra azzal kapcsolatban, hogy ez a mindennapi szexuális életet mutatta be, szatirikus ábrázolás vagy éppen az első pornográfiai lelet. Ezen található egy női alak, aki álló helyzetben az egyik lábát felemeli.

Kaparászás, karmolás

Ha már szex, akkor a semmiképp sem feledkezhetünk meg a Kámaszútráról, melynek közismert jelentése a szerelem tudománya. Az indiai könyvben több mint 200 póz van feltüntetve, emellett pedig különböző tippek is szerepelnek benne. Noha nem is póz, azért a történelem miatt érdemes megemlíteni, hogy itt tűnt fel először a karmolás, mint az aktus szenvedélyesebbé tétele. Az írás 8 különböző karmolást különböztet meg, mindegyiket külön névvel ellátva, amelyeknek célja, hogy aktus közben felerősítse az élvezetet.

Misszionárius

A misszionáriushoz hasonló pozíciókat feljegyeztek az ősi kultúrák, azonban a ma ismert formája a középkori nyugati kultúrából ered. A ma ismert póz magyarázata az, hogy sokkal intimebbé teszi az együttlétet, hiszen arcunk közel van a társunkéhoz, így a szemébe nézhetünk, viszont ez a póz a nevetség tárgyát képzete, amikor más nemzetek ezt meglátták.

Ha valakinek pedig ezek unalmasak lennének, akkor kipróbálhatja a maják által feljegyzett 19 pózt, melyeket mind függőágyban kell végezni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: