2022. 06. 07., Kedd, 10:18

Irány a türcsik alá! Extrém UV sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Bár esténként volt némi vihar és zápor, igazi napsütéses időjárással köszönt be a nyár első hétvégéje. Ma pedig már extrém UV sugárzásra kell felkészülni.

Múlt héten megpróbáltuk mi is megfejteni az időjárás előrejelzések rejtelmét és megírni nektek, hogy milyen idő lesz a nyár első hétvégéjén: hát nem sikerült. A pünkösdi hosszúhétvégén igazi nyári idő volt, rengeteg napsütéssel, esténként pedig nagy zivatarral és viharokkal, így ha valaki esetleg miattunk nem ment volna el strandolni, vagy kirándulni, az jelezze, vendégünk egy kisfröccsre, emelett meg igen, jár nekünk egy Döglött Béka Díj!

Mostantól jár a Döglött Béka díj minden hatásvadász időjárás cikkért

Mostantól jár a Döglött Béka díj minden hatásvadász időjárás cikkért

Pár évvel ezelőtt a magyar újságírásban addig ismeretlen műfaj jelent meg az öncélú kattintásvadászat tipikus példájaként: a meteorológiai prognózis bulvár, melynek lényege, hogy a médiumok hatásvadász címekkel generálnak több elérést a meteorológiai témájú cikkeknél. Az újságírók, online szerkesztő

Ha már időjárás, akkor viszont fontos, hogy a mai napon extrém UV sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Mint írják, kedden napközben veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban az UV-sugárzásra érdemes lesz odafigyelni. A magas napállásnak köszönhetően nagy területen a nagyon erős, de helyenként az extrém fokozatot is elérheti az UV-sugárzás szintje, fokozata. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a tűző napon, valamint kenjük bőrünket fényvédő krémmel. Napszemüveg, vállat takaró póló és szalmakalap viselete is javasolt.

Vigyázzon mindenki magára!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: