2022. 06. 13., hétfő, 09:32

Mostantól Szent István és Gizella királyné figyel a Haszkovóra - Elkészült a Veszprém második mural festménye!

Nem nehéz kiszúrni a művet, elképesztően virít a környéken! Ellenben nehéz betelni vele, de ha mégis sikerülne az a jó, hogy nem messze van még egy. 

Május 25-én harangozta be a Lélektér Alapítvány, hogy a tavalyi sikeres mural festés folytatódik, hamarabb, mint gondolnánk. És így is lett, a Westprememural projekt második felvonása június elsején sötétedéskor startolt el a Munkácsy Mihály utca 3. szám alatt, 11-én este pedig be is fejeződött. Így végül bő 10 nap munka alatt 220 kanna, 100 liter homlokzati festék került fel a 300 négyzetméteres falra.

Második felvonás: Királynék Városa – Szerda este kezdődik az újabb mural festés

Második felvonás: Királynék Városa – Szerda este kezdődik az újabb mural festés

Abban megállapodhatunk, hogy Veszprém egy igazán sokszínű város, készülőben is van a következő 10 emeletes méretű bizonyíték!

Az alkotók Ozsváth Gergely (Mentha) és unokatesója Ozsváth Tamás hihetetlen tempóban húzták az igát 25 méter magasban, az összhang, na meg a jó társaság tehát megvolt - ezt már hozták gyerekkorukból.

 

 Még 95-ben tizenévesként fújtunk egy Animal Cannibals feliratot egy régi bakterház oldalára, de volt,  hogy elhagyott tehervagonra is feldobtunk valamit együtt. Ezért is ilyen nagy dolog nekünk, hogy most megint együtt festünk, ráadásul 300 négyzetméteren - mesélte nekünk Mentha

Már gyerekkorunkban is együtt festettünk, először pont az én szobámat, aztán eltelt pár év, felnőttünk, de ez mindkettőnk életében megmaradt. Hatalmas öröm volt, hogy együtt dolgozhattunk egy ilyen projektben, csak azt sajnálom, hogy vége. Nagyon imádtuk! - mondta nekünk Tomi.

Készül Veszprém új ékköve - Így halad a Munkácsy mural festése - VIDEÓ

Készül Veszprém új ékköve - Így halad a Munkácsy mural festése - VIDEÓ

Június első napján startolt el Veszprém második mural festése, amely a Munkácsy Mihály utca 3-as lakóházán kapott helyet. A srácok már bő öt napja nyomják reggeltől estig a magasban, és még körülbelül ugyanennyi van vissza, míg teljesen elnyeri végső formáját a Királynék Városa tematikájú...

Nagyon örülök, hogy elindult Veszprém a street art vonalán, amihez az is kellett, hogy a városvezetés szintjén is nyitott fülekre találjunk. Most már csak annyi a dolgunk, hogy beérjük, lekörözzük Kazincbarcikát, azt a vidéki kisvárost, ahol meghaladja a 10-et a street art és mural festések száma - tette hozzá Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke. 

Utolsó simításoknál jár a Westprememural 2.0 - GALÉRIA

Utolsó simításoknál jár a Westprememural 2.0 - GALÉRIA

Ugye, hogy repül az idő? Órákon belül befejeződik a Munkácsy Mihály 3. tűzfalának festése, de miről írunk akkor? Városunk második mural alkotása június elsején startolt el, a srácok pedig pikk-pakk fel is tették a grandiózus grafikát. Szerencsére nagyrészt az időjárás is velük...

Ezzel a Westprememural projekt második felvonása lezárult és így már két hatalmas mural festménnyel büszkélkedhet városunk. Budapesten már nem túl meglepő egy-egy ilyen grandiózus festménybe szaladni, de immár nekünk sem kell messze menni. Elindult hát valami, egy év alatt rendesen beerősítettünk ezen a fronton is és reméljük, folytatódik a sorozat és tovább gazdagodik majd a városunk, amivel méltán lehet Veszprém is úttörő az egyre népszerűbb street art tekintetben – ha már nem volna az.

 

 

A Westprememural projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával valósul meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!