2022. 06. 01., Szerda, 09:44

Második felvonás: Királynék Városa – Szerda este kezdődik az újabb mural festés

Abban megállapodhatunk, hogy Veszprém egy igazán sokszínű város, készülőben is van a következő 10 emeletes méretű bizonyíték!

Éppen tavaly júniusban vette kezdetét városunk első mural festése és mint azt már tudjátok, egynél nincs megállás: ma este indul a második felvonás! A Lélektér Alapítvány által megosztott lehetőségek közül pedig kérdés nélkül az első vitte a prímet, így hamarosan ez a kép köszönti majd az arra járókat:

A projekt célja megtölteni a város szürke falait színekkel és mondanivalóval pont úgy, ahogy tavaly is. A Westprememural projekt kuriózuma pedig egyértelműen az, hogy veszprémi művészek alkotnak maradandót Veszprémnek: Ozsváth Gergely (Mentha) és Ozsváth Tamás készítik el a grandiózus grafikát a Munkácsy Mihály utca 3. szám alatti lakóház tűzfalára.

Korábban városunk egyik fő pillére, a kézilabda került a középpontba, most pedig maga a Királynék Városa kerül reflektorfénybe. A már megosztott terveken jól látszik, hogy a festés középpontjába a királyi pár kerül, míg szemfülesek biztosan észrevették azt is, hogy mögöttük feltűnnek városunk jól ismert részei is, mint a vár, a viadukt és természetesen a Haszkovó lakótelep. Mi pedig már most nagyon imádjuk, Veszprém tényleg egy sokszínű, mindig megújulni képes város, street art tekintetében is! 

A Westprememural projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával valósul meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: