2022. 06. 14., Kedd, 10:39

Balatonfüredi bor nyert platina elismerést a világ egyik legrangosabb borversenyén

Tarolt a Zelna pincészet olaszrizlingje. 

A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje. A Londonban 19. alkalommal megrendezett versenyre idén 54 országból több mint 18 ezer tételt neveztek a borászatok. Idén minden eddiginél több bort, összesen 18 244-félét neveztek a nemzetközi borvilág egyik legmagasabb presztízsű borversenyére. 

A 100 pontos zsűrizés során a 250 fős borszakértő bírálóbizottság kizárólag 95 pont felett adott aranyérmet, míg platinadíjjal az aranyérmeket újrakóstolva jutalmazták a legkiválóbb nevezőket. A platinaérmesek közé a balatonfüredi organikus borokat készítő Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje is bekerült, ami a teljes magyar borkultúra számára is hatalmas sikert jelent. 97 ponttal a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről a Zelna Borászat 2021-es hozta el a platinát. 

Magyarország szinte összes borvidékéről több tucat borászat képviseltette magát és végül 4 platina-, 9 arany-, 57 ezüst- és 70 bronzérmet sikerült szerezniük.

Hiába, borból nagyon ott vagyunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: