2022. 06. 20., Hétfő, 08:07

Negyedik helyen zárta a Telekom Veszprém az idei BL szezont

Nagyot küzdött a hétvégén megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája négyesdöntőjében a Telekom Veszprém, azon se az elődöntőben, se a bronzmérkőzésen nem tudta legyőzni az ellenfelét.

Az elvesztett magyar bajnoki döntőt követően, nagyon sokan bizakodtunk benne, hogy talán-talán most jöhet el a mi időnk, miután szinte teher nélkül játszhattak a fiúk. Sajnos azonban az ellenfeleink jobbnak bizonyultak nálunk. Az elődöntőben a lengyel Kielce győzte le a magyar rekorderbajnokot, 37:35 lett a vége. Igaz a mérkőzés tele volt kétes bírói ítéletekkel, de a Kielce második félidei játéka alapján megérdemelten jutott a döntőbe.

A másik elődöntőben a Barcelona legyőzte a Kiel csapatát, ami azt jelentette, hogy vasárnap a németek ellen léptünk pályára. Nagyon sokáig nálunk volt az előny, azonban a végére a Kiel átvette az irányítást. A rendes játékidőben időntúli hétméteressel Mahé még ki tudott egyenlíteni, azonban a büntetőpárbajban a Kiel bizonyult jobbnak, és 3:1-re megnyerték azt, így övék lett a harmadik hely.

A döntőben a Barcelona szintén hétméteresekkel győzte le a Kielcét (végeredmény 37:35). Ez tehát azt jelenti, hogy a 2021/2022 férfi kézilabda Bajnokok Ligája szezonjában a Telekom Veszprém negyedik helyen végzett. Sokaknak kicsit keserűen záródott ez a szezon, de ne felejtsük el, hogy a tavaly nyáron meghirdetett építkezés első évén vagyunk túl, és bár a bajnoki címet nem sikerült visszaszerezni, mégis ott volt a csapat Európa négy legjobbja között.

Most ideje pihenni a játékosoknak! Jövőre pedig mindent bele!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: