2022. 07. 03., Vasárnap, 21:56

Győrfy Pál: A fiatalokra is veszélyes lehet a nagy hőség

Továbbra is óriási a hőség és egyre több ember lesz rosszul a nagy meleg miatt. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője figyelmeztetett, most már mindenkire veszélyes lehet a nagy hőség.

Győrfy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az ATV híradójának beszélt arról, hogy a napok óta tartó kánikula és hőség most már nem csak az idősebb emberekre és a betegekre lehet veszélyes, hanem az egészségesekre és a fiatalokra is. Győrfy kiemelte:

A rosszullétek száma, igencsak megszaporodott, ami várható volt ebben a kánikulában. A tapasztalatunk szerint az idős szívbeteg emberek viselik legnehezebben ezt az időjárást, de egy fiatalember is elájulhat, hogyha sokáig tartózkodik melegben a napon.

Az is kiderült, hogy az elmúlt napokban közel 4.000 emberhez kellett mentőt hívni, mert rosszul lett a hőség miatt. Ami egyre nagyobb problémát jelent, hogy a lakások és a szobák sem tudnak rendesen lehűlni éjszaka sem. Mindenki nagyon figyeljen magára és a megfelelő folyadékbevitelre. Amennyiben pedig lehet inkább legyetek árnyékos helyeken, vagy hűvös, klimatizált helyiségekben.

Figyeljünk egymásra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: