2022. 08. 03., Szerda, 23:50

Tüntetéssel kezdődik az idei iskolakezdés

Szeptember 2-án tüntetést szerveznek az oktatás helyzete miatt Budapesten, ahová az ország minden pontjáról várnak diákokat, tanárokat és szülőket.

A tavaszi sztrájkkövetelések és polgári engedetlenségek alatt létrejött Diákok a Tanárokért csoport szervez szeptember 2-ra tüntetést Budapesten. Mint írják, az oktatásban eltöltött éveik lehetővé tették, hogy első kézből éljék át a rendszer összeomlását, míg a felelősök ölbe tett kézzel, díszpáholyból szemlélték azt. A bőrükön tapasztalják a kormány tanáraikhoz való méltatlan viszonyulását, a diákokra egyre súlyosabban nehezedő tantervi elvárásokat, az épületek és azok körülményeinek olykor kritikán aluli állapotát és nem utolsó sorban az oktatásra jutó (kormányzati) figyelem, szakmai párbeszéd és egyeztetés teljes hiányát.

Ezen okokból kifolyólag álltunk a pedagógusok mellé szolidaritási menettel március 16-án, és ezért folytatjuk a küzdelmet továbbra is. Javulás továbbra sem történt, így kérünk minden felelős állampolgárt, hogy álljon ki magáért, a gyerekeiért, és a jövőért!

A Diákok a Tanárokért négy pontot is megfogalmazott, amelyeket képviselni kívánnak a tiltakozásuk során. Egyrészt megoldást várnak a tanárhiányra, másrészt tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot követelnek! Emellett élhetőbb körülményeket szeretnének az iskolákban és végül figyelmet akarnak az oktatásra! A szervezők az ország minden pontjáról várják azokaz az érintetteket – diákokat, pedagógusokat, szülőket, szolidáris állampolgárokat – akiknek fontos az oktatás helyzete. A szeptember 2-i demonstráció részleteiről itt olvashattok.

Hajrá diákok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: