2022. 08. 09., Kedd, 09:51

Így se láttuk még Veszprémet – Hatástalanítják a második világháborús bombát - GALÉRIA

Kihaltak az utcák, üres a Meki. 

Egészen szürreális, Veszprémet így látni. Persze megszoktuk, hogy vasárnap csendesebbek az utcák, na de ez nagyon nem olyan. A kórház parkolója üres, csakúgy ahogy a Meki és a húszemeletes, a lezárt utcák konganak az ürességtől, az érintett területeken egy autó sincs, rendőrt ellenben minden sarkon találunk. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 2-án, az Egyetem utcában talált második világháborús légibombát nem lehet szállítani, ezért a tűzszerészek a helyszínen hatástalanítják. A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a robbanótest helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet a rendőrség előzetesen kiürítette és lezárta.

Már reggel 7-kor megkezdődött a belváros kiürítése, az érintett területen a forgalom gyalogosan és gépjárművel is kifelé haladt. A robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei a tervek szerint reggel 10 órakor kezdik, a légibomba hatástalanítása, valamint elszállítása várhatóan 15 óra körül fejeződik be.

A robbanótestet orr- és fenék gyújtószerkezettel szerelték, amelyeket el kell távolítani a veszélyes eszköz biztonságos kiemeléséhez, majd szállításához - írja a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred.

Durva!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: