2022. 08. 09., Kedd, 10:25

Útzárral változik a forgalom - Szerdán megkezdődik a Horgos utca felújítása

Felújítják a belváros egyik legforgalmasabb és szúkebb utcáját, ezért a Ranolder tértől a Szabadság téri csomópontig teljes útzár lesz érvényben.

A felújítás az út teljes keresztmetszetét érinti, azaz magát az útburkolatot, a kétoldali járdát, és a Francsics lépcső mellett a támfal alatti parkolót. A teljes útlezárásra azért van szükség, mert nagyon keskeny az út, ráadásul több akna is nehezíti a munkálatokat. A kivitelező két ütemben valósítja meg a rekonstrukciót - írja a Veszprém.hu

Az első ütemben a Ranoldter tér és a Virág Benedek utcai kereszteződés közötti munkavégzés ideje alatt a Szeglethy utca felől a Virág Benedek utcán a forgalom megengedett, a Szabadság téri csomóponton keresztül a járművek közlekedhetnek. Az erre közlekedő buszok – a Jókai utcán a Szabadság tér irányába tartó járatok – azonban ideiglenes útvonalon járnak majd a Dózsa György út felé. A másik irányt viszont a lezárás nem érinti: a Toborzó utcán lefelé haladva, majd a Ranolder térnél balra fordulva a Jókai utca járható marad. Mindez azt is jelenti, hogy a Jókai utca az Eszterházy utca felől zsákutca lesz. 

A második ütemben a kivitelezés már a Virág Benedek utca és a Szabadság téri csomópont közötti területet is érinti, ekkor a Szeglethy utca a Virág Benedek utcával együtt zsákutca lesz.

A lezárás ideje alatt a Virág Benedek utcában megfordulni sem lesz mód, csakis tolatva lehet majd kihajtani.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: