2022. 08. 22., Hétfő, 13:17

Sört kaptál, ha nullát fújtál - Több mint 1400 embert szondáztatott a rendőrség Veszprém megyében

Mindezt tette egy hazai sörgyártó cég közreműködésével akik természetesen alkoholmentes sört oszottak.

Egy hazai sörgyártó cég közreműködésével tartott a rendőrség közlekedésrendészeti akciót a forgalmasabb útszakaszokon. A nyári idegenforgalmi szezonban is fokozott figyelmet fordít a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére. Ezért a rendőrök az egyik hazai sörgyártó cég együttműködésével 2022. augusztus 19-én a Veszprémi, a Balatonalmádi, a Balatonfüredi és a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területein hívták fel a közlekedők figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire. Az egyenruhások 1440 sofőr esetében ellenőrizték, hogy fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt volán mögé ültek. Akiknél az alkoholteszteres vizsgálat negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba a sörgyártó cégtől.

A szonda 7 esetben jelzett alkoholfogyasztást. Egy sofőrrel szemben büntetőeljárás, 6 autóvezető ellen közigazgatási eljárás indult ittas járművezetés gyanúja miatt.  

Fontos hangsúlyozni, hogy az ittas állapotban vagy bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatást gyakorol a vezetés minőségére, és ezáltal a közlekedés biztonságára. Már egy pohár szeszes ital fogyasztásának hatására is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok. Ittas állapotban a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Igaz alkohol mentes sört adtak, de egyrészt kedves, másrészt pedig tényleg érjen mindenki haza épségben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: