2022. 08. 31., Szerda, 19:15

Nagyszerű győzelemmel kezdte a bajnoki szezont a Telekom Veszprém

Simán vette az első akadályt a Telekom Veszprém a magyar bajnokságban, miután szerdán, hazai pályán könnyedén verték a Balatonfüredet.

 

Szerda este kezdte meg a 2022/2023-as magyar bajnoki szezont a Telekom Veszprém. Az Építők hazai pályán, a Veszprém Arénában fogadták a Balatonfüredi KSE csapatát, akik a tavalyi évben a dobogó harmadik helyére állhattak fel. Már negyedóra elteltével 5 góllal vezetett a Veszprém (12:7). A félidő végéhez közeledve aztán tovább tudta növelni az előnyét a hazai csapat, Sipos Adrián góljával végül 9 gólos előnnyel mentek pihenni a játékosok (21:12).

Több technikai hiba is becsúszott a mérkőzésen mind a két oldalon, de a Veszprém a második félidőben is gólerősen játszott. Már a 33. percben megvolt a 10 közte (22:12), Momir Ilic pedig több variációt is kipróbálhatott, mind védekezésben, mind támadásban. Végül a Veszprém egy könnyed győzelemmel, 11 góllal megnyerve kezdte a bajnoki rajtot. Végeredmény, Telekom Veszprém 35:24 Balatonfüredi KSE. A mérkőzés legjobbja Dragan Pechmalbec volt, aki a nagyszerű védekezése mellett 7 gólt is dobott.

Ha nem is volt egy nagyon szoros mérkőzés, arra jó volt, hogy a Veszprém ráhangolódjon a hétvégi SEHA-liga négyesdöntőre. A Veszprém a zadari hétvégén először pénteken lép majd pályára az elődöntőben, akkor a HC Eurofarm Pelister lesz az ellenfél. Ha pedig sikerül nyerni, akkor vasárnap a döntőben a HC Nexe – PPD Zagreb összecsapás győztesével küzdhetnek meg a fiúk a SEHA trófeáért.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: