2022. 09. 12., Hétfő, 20:08

Rendkívüli bejelentést tesz kedden a Ryanair Budapesten

Múlt hétvégén derült ki, hogy váratlanul Budapestre érkezik a Ryanair vezérigazgatója kedden, ahol is rendkívüli bejelentést fog tenni. Ha tippelhetnénk, nem lesz jó vége.

Az idei nyár egyik legismertebb konfliktusa a Ryanair kontra magyar kormány volt. Miután a kormány különadót vetett ki a légitársaságokra is, a Ryanair azt habozás nélkül áttolta az utazni vágyókra, és bár hiába közölte a magyar állam, hogy ilyen biztosan nem fordulhat elő, azóta sem történt semmi változás.

A konfliktust csak tetőzte, hogy a most Budapestre érkező Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója komplett idiótának nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, ugyanis nem tudjuk megérteni azt az érvelését, hogy miért kell extraprofit különadót kivetni a légiiparra, amikor az elmúlt évben rekord veszteségeket szenvedtek el annak szereplői. Aztán augusztusban a Ryanair 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott, amelyet követően a vezérigazgató bejelentette, hogy ősztől kezdve csökkentik a Budapestre menő és Budapestről induló járataik számát.

A hosszú adok-kapoknak könnyen lehet, hogy most kedden vége lesz, ugyanis O’Leary Magyarországra érkezik, hogy fontos és rendkívüli bejelentést tegyen egy sajtótájékoztató keretein belül. A vg.hu, aki elsőként számolt be a hírről, azt is hozzátette, hogy nem igen lehet pozitív hírekre számítani, ugyanis nemrég Belgiumban egy újonnan bevezetett adó miatt felszámolja cég a bázisát, és kivonul a belga főváros nagy repteréről.

Könnyen lehet, hogy Európa legnagyobb fapados légitársasága elhagyja Magyarországot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: