2022. 09. 15., Csütörtök, 20:25

Győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját a Telekom Veszprém

Rendkívül izgalmas játékban, hazai pályán győzte le a Veszprém a PSG-t.

 

Csütörtök este a Telekom Veszprém is pályára lépett az idei, 2022/2023-as Bajnokok Ligája szezonjában. Az Építők az első fordulóban a francia sztárcsapatot, a Paris Saint-Germain Handballt fogadták hazai pályán a Veszprém Arénában! Az első félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a PSG-nek sikerült először hosszabb ideig is ellépnie. A Veszprém küzdött, de nehezen találta meg az ellenszert a franciák játékára, de a félidő végére sikerült összeszednie magát Momir Ilic csapatának és döntetlenre hozták a végét (17:17).

A második játékrészt a Veszprém kezdte jobban, sikerült ellépnie a PSG-től, amihez nagyban hozzájárultak Vladimir Cupara bravúrjai is, míg elől Omar Yahia szállította a gólokat. Az utolsó 15 percre a Telekom Veszprém négy gólos előnnyel fordult, majd Marguc találatával már plusz öttel ment az Építők (28:23). Lauge ismételten vezéregyénisége volt a csapatnak, öt perccel a vége előtt már 9 gólnál járt a dán klasszis. A Telekom Veszprémnek sikerült megtartania az előnyét és nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Végeredmény: Telekom Veszprém 36:34 Paris Saint-Germain Handball. Nehéz lenne kiválasztani a mérkőzés legjobbját, de minden bizonnyal Cupara és Lauge együttesen érdemlik meg.

A Telekom Veszprém a folytatásban az FC Porto vendégeként fog pályára lépni a Bajnokok Ligájában jövő héten szerdán. A másik csoportban a Pick Szegednek nem sikerült az első körben pontot szereznie, ők a Barca együttesétől kaptak ki otthon hét góllal. A Tisza partiak a HBC Nantes csapatával küzdenek meg a következő fordulóban.

Szép volt Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: