2022. 09. 19., Hétfő, 18:30

Szerdán Portugáliában játszik BL meccset a Telekom Veszprém

A múlt heti nagyszerű rajtot követően most Portugáliában folytatja a Veszprém a Bajnokok Ligája menetelését.

 

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Telekom Veszprém az FC Porto ellen lép pályára idegenben. Az első mérkőzésen az Építők a PSG csapatát győzték le egy nagyszerű összecsapásban, amiben elengedhetetlen szerepe volt Vladimir Cuparának a kapuban és Omar Yahianak és Rasmus Laugenak támadásban. Utóbbi 11 gólt dobott, egyik találatát beválasztották a forduló legszebb góljai közé, emellett pedig a hét csapatában is helyet kapott és az MVP címet is elnyerte.

Lauge bomba formájára szerdán is nagy szükség lesz, ugyanis a csapat az FC Porto ellen küzd meg, akik hazai pályán mindig nagyon erős ellenfélnek számítanak. A portugálok az első fordulóban a lengyel Wisla Plock ellen játszottak, ahol is 4 gólos vereséget szenvedtek. Ez viszont azt is jelenti, hogy most ők is mindent bele fognak adni, hogy megszerezzék az első pontjaikat a BL-ben.

A mérkőzést megelőzően Yehia Elderaa azt nyilatkozta, hogy a győzelem kulcsa a pontosság és a hibák minimalizálása lesz, valamint kemény védekezés és sok-sok futás kell ahhoz, hogy két vállra fektessék hazai pályán a Portot.

Minimalizálnunk kell a buta hibákat, mint például az eladott labdák vagy a ziccerek hibázása. Keményen kell védekeznünk, azonban nem szabad túl sok kétperces kiállítást sem kapnunk. Sokat kell futnunk és eredményesnek kell lennünk lerohanásokból is. Jól meg kell szervezni a támadásainkat és fegyelmezettnek kell maradnunk, úgy, mint a legutóbbi meccsünkön is. Nagyon sok kulcsfontosságú dolog lehet egy mérkőzésen, de úgy gondolom, hogy a legfontosabb a védekezésünk lesz. Ha a Porto hét a hat ellen játékot fogja játszani akkor türelmesnek kell lennünk és a saját játékunkra kell figyelnünk.

A mérkőzésre szerdán este, 20:45-kor kezdődik majd és szokásosan a Sport1-en követhetjük majd élőben. Fontos lenne, hogy a Veszprém behúzza a második mérkőzését is, az egy jó alapot adna a következő időszaknak.

Mindent bele!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: